358 huurwoningen Olympiade Amstelveen opgeleverd

24 juni 2024

Wethouder Wonen Adam Elzakalai van Amstelveen was deze week aanwezig bij de overhandig van de sleutels aan de nieuwe huurders van het complex Barcelona. Dit gebouw is onderdeel van het project Olympiade, met 358 huurappartementen in het middensegment. Het project Olympiade bestaat uit de complexen Londen, Barcelona en Athene. Op 18 juni zijn de huurwoningen in Barcelona en Athene opgeleverd, Londen is al succesvol opgeleverd. Alle huurwoningen zijn opgenomen in het Amvest Residential Core Fund.

Omdat er veel vraag is naar huurwoningen in het middensegment, heeft Amvest in overleg met de gemeente Amstelveen de woningen toegewezen aan mensen die daarvoor het meest in aanmerking komen; mensen met een sleutelberoep, starters en doorstromers.

Voorrang

Amvest heeft de 358 huurappartementen in het middensegment in Olympiade, in samenspraak met de Gemeente Amstelveen, toegewezen aan bepaalde doelgroepen. De voorrang is verleend aan mensen met een sleutelberoep (31,3%). Dit zijn mensen die werkzaam zijn in de zorg, veiligheid of het onderwijs. Amvest geeft ook voorrang aan starters (32,7%) en doorstromers uit een sociale huurwoning uit Amstelveen (11,6%) om daarmee de doorstroom op de woningmarkt te bevorderen. De overige 24,7% van de huurwoningen wordt toegewezen aan de ‘overige doelgroep’; iedereen die niet tot voorgenoemde voorrangsgroepen behoort maar wel aan de inkomenseis voldoet , een inkomen passend bij de huur van een woning in het middensegment.

Olympiade

Olympiade, dat binnen een relatief korte periode van zes jaar werd ontwikkeld door Provast, is een bron van trots voor alle betrokkenen. De oplevering van alle woningen, inclusief het park en de parkeergarage wordt deze week gerealiseerd.

Direct tegenover de sportvelden van Amstelveen, aan de Startbaan, ligt de nieuwe, groene woonwijk Olympiade. De appartementencomplexen liggen in een woonomgeving met veel comfort, daglicht en groen met volop ruimte voor sport en ontspanning. De gebouwen Londen, Barcelona en Athene zijn verschillend in grootte en uitstraling.