Amvest en Albron tekenen partnership

17 juni 2022

Midden op de vastgoedbeurs PROVADA in de Amsterdamse RAI tekenden Amvest en Albron vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De investment manager en het foodservicebedrijf gaan samenwerken op high traffic-locaties. Albron verrijkt op die dynamische locaties de woongebieden van Amvest met een passend horeca-aanbod. In Utrecht heeft de samenwerking al gestalte gekregen en voor Eindhoven, Den Haag, Delft en Amsterdam maken beide partijen nu gezamenlijke conceptplannen.

In Utrecht beheert Amvest vlakbij het station de moderne woontoren De SYP. Op de begane grond en de mezzanine vestigde Albron een filiaal van Anne&Max. Dit Nederlandse horecaconcept is daarmee zowel een huiskamer voor bewoners als omwonenden van De SYP. De samenwerking tussen Amvest en Albron krijgt hierna zijn beslag in Eindhoven, Delft en Amsterdam.

Gedeelde groeiambitie

Beide partijen herkennen zichzelf in elkaars uitgangpunten en waarden. Amvest heeft de missie om mensen een fijn thuis te geven en streeft ernaar dat de bewoners belangrijke voorzieningen binnen handbereik hebben. Van zorg en scholing tot parken en winkels en van sport en cultuur tot horeca. Albron ontwikkelt en exploiteert foodconcepten overal waar mensen studeren, werken, wonen, winkelen, hun vrije tijd doorbrengen en zorg ontvangen. Albron versterkt de identiteit en aantrekkingskracht van die locaties met in eigen huis ontwikkelde horecaconcepten en bekende street brands zoals Anne&Max en Coffeecompany.

Visie op gebiedsontwikkeling

Dennis Wedding, portfoliomanager Amvest Residential Core Fund: “Albron heeft een gelijkgestemde visie op de toekomst van gebiedsontwikkeling. Horeca speelt daar namelijk een grote rol in. We hebben er vertrouwen in dat Albron als partner en potentiële kandidaat voor de huur en exploitatie van foodconcepten bijdraagt aan de kwaliteit van wonen en leven in de omgevingen waar wij aanwezig zijn.”

Jan-Willem Hilbron, Algemeen Directeur van Albron: “We zijn erg trots op deze samenwerking. Het is voor Albron een mooie volgende stap in de ambitie om te groeien op high traffic-locaties. Met ons portfolio van aantrekkelijke foodconcepten voegen we op de hotspots van Amvest sfeer en smaak toe met lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar eten en drinken. Daarmee vergroten we de waarde, verhogen we de beleving en stimuleren we de sociale samenhang in die gebieden.”

Over Albron Nederland B.V.

Albron is een Nederlandse foodservice organisatie die al meer dan een eeuw bestaat. Albron bedenkt, bouwt en runt dagelijks foodconcepten met een verhaal. Op ruim 700 locaties waar mensen studeren, werken, onderweg zijn, winkelen, hun vrije tijd vieren of zorg ontvangen voegen we met eten en drinken sfeer en smaak toe. Met vele tienduizenden gasten per dag voelt Albron verantwoordelijkheid en hebben we invloed. Daarom lopen we voorop en geven we graag de richting aan. Bij alles wat we doen, willen we dat iedereen er beter van wordt. Onze gasten, onze klanten, onze partners, onze medewerkers en de wereld om ons heen. Onze ambitie is om in 2025 dagelijks 250.000 gasten te laten genieten van lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar eten en drinken.