“Iedereen wil in De Zalmhaven wonen” 

18 november 2022

Vriendinnen Demi en Godelieve kennen elkaar al sinds groep 1 en besloten na hun studie samen te gaan wonen. Toen ze een appartement toegewezen kregen in De Zalmhaven in Rotterdam wisten ze: dit kunnen we niet laten schieten. “De rust, maar toch dicht bij de stad, het uitzicht en de locatie; eigenlijk is het allemaal perfect.”

De vriendinnen studeerden en woonden op kamers in Rotterdam. “We zijn inmiddels afgestudeerd en we waren op zoek naar een woning in de stad. En in je eentje valt dat niet mee”, vertelt Godelieve. “Al snel hadden we bedacht: we gaan samen op zoek. We zijn al ons hele leven vriendinnen en je weet wat je aan elkaar hebt. En het is ook nog eens financieel aantrekkelijk.”

Gewild project

De twee vriendinnen Demi en Godelieve wonen sinds de oplevering in oktober 2021 in De Zalmhaven. “Iedereen in Rotterdam wist van het bestaan van deze gebouwen. Het is zo’n gaaf project! Het was ook een gewild project; iedereen wil hier wonen”, vertelt Demi. “Het ging allemaal heel snel; we werden ingeloot en voor we het wisten konden we verhuizen.”

“Het is best spannend als je voor het eerst op jezelf gaat wonen”, vertellen de vriendinnen. “We zijn allebei geen klussers, maar dat hoeft ook niet: alles is hier nieuw. Gelukkig stonden onze neuzen dezelfde kant op qua interieur.”

 

Magische zonsondergangen

“Iedereen die hier voor het eerst komt, rent meteen naar het balkon. We wonen in een hoekappartement met hoge ramen en we kijken uit over de stad, je kunt echt heel breed kijken. De zonsondergangen zijn hier magisch.”

Demi en Godelieve wonen in een van de twee middelhoge woontorens van De Zalmhaven. “De locatie is echt top”, vertelt Godelieve. “Je kunt lopend naar de leuke restaurantjes in de Witte de Withstraat. Je zit niet midden in het centrum, en dat is ook wel heel fijn. Het centrum is leuk, maar wel heel druk. Hier is het lekker rustig.” Demi vult aan: “Vanaf hier ben je ook zo in het park, waar je kunt sporten en hardlopen. Alle voorzieningen die je nodig hebt, zijn om de hoek.”

Herinneringen maken

Sinds dat het appartement helemaal ingericht is en de loze ruimten gevuld zijn, voelen Demi en Godelieve zich echt thuis: “Zeker toen we begonnen met herinneringen maken, zoals samen kerst vieren en borrelen met vrienden. Wij hoeven voorlopig nergens heen!”

Lees hier meer over het project De Zalmhaven

Foto’s: Merijn Scheeres