Amvest en COD geven UBA Bouw het startsein voor bouw van KAAP aan de oever van het IJ

18 februari 2022

Amsterdam 18 februari 2022 – Deze week is de bouw gestart van het project KAAP. Op de kop van de Grasweg in Amsterdam Noord ontwikkelen Amvest en COD samen het project. Het plan omvat 70 appartementen en ligt op een unieke locatie  met een fantastisch uitzicht over het IJ. De appartementen zijn verdeeld over vijf gebouwen, een circulair horecapaviljoen gebouwd op een ondergrondse parkeergarage. Het project wordt gerealiseerd door UBA Bouw uit Uithoorn.

De bouwstijlen passen bij de bijzondere architectuur, die momenteel de historische context van Amsterdam Noord bepaalt. De exclusieve woongebouwen zijn ontworpen door drie verschillende architectenbureaus, elk met hun eigen visie op wonen en design. Bij het ontwerpen van de vijf gebouwen: Coast, Horn, Blanc, Verde en York, is gezorgd voor een eigen karakter en uitstraling voor elk gebouw, maar samen vormen ze een krachtig geheel. Daarnaast heeft het een prachtig uitzicht dankzij de grote glasoppervlakken en een flinke buitenruimte als gemene deler. De appartementen hebben een oppervlakte van 70 tot 345 m2. Er zijn allerlei leuke Amsterdamse hotspots om de hoek en een directe pontverbinding binnen loopafstand naar de overkant van het IJ. Amvest en COD realiseren KAAP in het nieuw te ontwikkelen groene oeverpark. Het maakt deel uit van de volledige ontwikkeling van kop van de Grasweg.

Powerhouse Company nam KAAP Coast en Verde voor zijn rekening en ging voor ingetogen en stoer, met ontwerpen die aan de noordzijde privacy bieden en zich aan de zuidzijde juist openen naar het IJ. Orange architects ontwierp KAAP Horn en het kleinere zusje KAAP York met strakke onderste verdiepingen in wit beton en de bovenste etages opgetrokken uit cortenstaal als eerbetoon aan het industriële verleden van Noord. KAAP Blanc staat op naam van NEXT architects en is een ode aan het gouden uur, het tijdstip van de dag waarop de zon op het water weerkaatst en de wereld in een gouden gloed hult. De zachte kleur van het beton, brede ramen en balkons zijn een verwijzing naar het mooiste tijdstip van de dag. Ook het circulaire horecapaviljoen is van de hand van NEXT architects en zal te midden van de woningen voor wat levendigheid zorgen. Naar verwachting worden de woningen in tweede helft 2024 opgeleverd.