amvest achtergrond
Amvest Logo

CAMPUS OVERHOEKS

Ontwikkelcombinatie Overhoeks (OCO), waarin Amvest en Ymere gezamenlijk participeren in een verhouding van 70-30%, ontwikkelt de derde fase (Campus) van Overhoeks. Het Residentieel Kwartier (fase 1) is gerealiseerd. De gemeente Amsterdam ontwikkelt The Strip (fase 2). Inmiddels zijn gerealiseerd: het markante Eye Filminstituut, de ADAM Toren en het A Lab met o.a. de Hogeschool voor de Kunsten en een Clink Hostel. De eerste woontoren en congreshotel Maritim zijn in aanbouw. Er zullen nog drie woontorens en het Hyperion Lyceum gerealiseerd worden

O

OCO realiseert in het verlengde van fase 1 een nieuwe woonwijk met 1.500 tot 1.800 woningen (sociale huur, vrijesectorhuur en koop). De wijk wordt opgezet met woongebouwen in een groene setting, waar het rustig wonen is met de geneugten van de stad om de hoek. De ontwikkeling van de eerste woongebouwen is gestart. Naar verwachting kan medio 2017 aangevangen worden met de bouw van de eerste 300 appartementen.

Overhoeks

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ is volop in beweging. Overhoeks verandert in een trendy stedelijke woon- en werkwijk met culturele voorzieningen zoals het filmmuseum EYE, de ADAM Toren en Tolhuistuin, maar ook restaurants en scholen. Hier komen straks circa 2.200 woningen. De transformatie van het gebied geeft een belangrijke kwaliteitsimpuls aan de IJ-oevers en Amsterdam-Noord.

Sterke positie Amvest in Amsterdam-Noord

Direct naast Overhoeks ontwikkelt Amvest samen met Hurks en de Alliantie ook nog 350 appartementen op de locatie Kop Grasweg. Verder heeft Amvest grond verworven in het zogenoemde Hamerstraat gebied. De bestaande gebouwen worden nu nog verhuurd aan diverse bedrijven op gebied van mode, kunst en cultuur, sport en horeca. Op termijn zal ook dit terrein getransformeerd worden naar een nieuw en levendig woonwerkgebied.

 

You might also like

Den Haag_E09467_Steentijdsingel_Ypenburg centrum_winkelstraat_ARCF

Ypenburg

Den Haag
Vleuten_De Rietvelden1.2

Vleuterweide

Utrecht Leidsche Rijn
Amsterdam_E09539_Emmy Andriessenstraat_Terrazze_totaal_ARCF

Terrazze, IJburg

Amsterdam
Den Haag_New Babylon_luchtfoto

New Babylon

Den Haag
Eindhoven_Strijp R_juni 2013

Strijp R

Eindhoven
Berkel en Rodenrijs_Gouden Griffel_1

De Gouden Buurten

Berkel en Rodenrijs
Vleuten_Droomtuinlaan_Bouquet_ARCF-72ppi-3

Bouquet

Utrecht Leidsche RIjn
De Rotterdam

De Rotterdam

Rotterdam
Voor Amvest fotografeerde ik een aantal woningprojecten.

ChurchillPark

Leiden
Almere_Duin_luchtfoto

DUIN

Almere
1605_cruquius_a4_03_a

Cruquius

Amsterdam