amvest achtergrond
Amvest Logo

Cruquius

Cruquius is het laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. Amvest herontwikkelt het bedrijventerrein tot een levendig multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel groen. Karakteristieke en behoudenswaardige gebouwen in het hart van het Cruquiuseiland worden gerestaureerd of opnieuw opgebouwd en krijgen een publiek toegankelijke ontmoetingsfunctie met kleinschalige horeca en detailhandel. De komende jaren realiseert Amvest hier 1.500 woningen.

1605_cruquius_a4_03_a

Eind 2015 zijn we gestart met de bouw van de eerste fase, bestaande uit 200 appartementen, circa 3.500 m2 bedrijvigheid en parkeren. Het betreft vier woongebouwen en een kantoorgebouw voor Amvest. De kade met boven het water een boardwalk wordt openbaar gebied en is straks toegankelijk voor voetgangers.

AI Cruquius mei 2015

Gebiedsontwikkeling Cruquius

In nauwe samenwerking met de gemeente ontwikkelt Amvest, die de grootste eigenaar is in het Cruquiusgebied, plannen met veel aandacht voor de omgeving en omwonenden. Amvest is zowel verantwoordelijk voor de planvoorbereiding, het planologisch proces als de uitvoering ervan. Vanzelfsprekend wordt er veel tijd en energie gestoken in een goede communicatie met alle betrokkenen en omwonenden.

Bij de transformatie van het Cruquiusgebied is geen sprake van een traditionele manier van planontwikkeling. In plaats daarvan geeft de gemeente initiatiefnemers de gelegenheid hun eigen kennis, kunde en creativiteit in te zetten. De plannen passen binnen de voorwaarden die de gemeente heeft gesteld in de zogenaamde Spelregelkaart. De ontwikkeling verloopt geleidelijk en kan zich aanpassen aan de wensen en behoeften van haar gebruikers.

artist impression hart Cruquius_small

Kijk op http://www.cruquius.nl/ voor meer informatie over het project.

You might also like

Den Haag_E09467_Steentijdsingel_Ypenburg centrum_winkelstraat_ARCF

Ypenburg

Den Haag
Vleuten_De Rietvelden1.2

Vleuterweide

Utrecht Leidsche Rijn
Amsterdam_E09539_Emmy Andriessenstraat_Terrazze_totaal_ARCF

Terrazze, IJburg

Amsterdam
Den Haag_New Babylon_luchtfoto

New Babylon

Den Haag
Eindhoven_Strijp R_juni 2013

Strijp R

Eindhoven
Berkel en Rodenrijs_Gouden Griffel_1

De Gouden Buurten

Berkel en Rodenrijs
Vleuten_Droomtuinlaan_Bouquet_ARCF-72ppi-3

Bouquet

Utrecht Leidsche RIjn
De Rotterdam

De Rotterdam

Rotterdam
Voor Amvest fotografeerde ik een aantal woningprojecten.

ChurchillPark

Leiden
O

CAMPUS OVERHOEKS

Amsterdam
Almere_Duin_luchtfoto

DUIN

Almere