amvest achtergrond
Amvest Logo

De Gouden Buurten

/3

In 2003 hebben de gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van de vinexwijk Westpolder Bolwerk (de Gouden Buurten). Het uitgangspunt voor de Gouden Buurten is de combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort. De wijk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan woningontwerpen die qua sfeer een eenheid vormen. De gemeenschappelijke basis is een landelijke, traditioneel Hollandse stijl. Het totale plan voorziet in de bouw van circa 2.550 koop- en huurwoningen en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. Daarnaast worden verspreid door de wijk drie basisscholen en een vmbo-school gerealiseerd. De ontwikkeling vindt gefaseerd plaats.

Berkel en Rodenrijs_Gouden Griffel_1

De Gouden Griffelbuurt (deelplan 1: 509 woningen), de Gouden Uilbuurt (deelplan 3: 526 woningen) en het Gouden Hart (deelplan 4 oost: wijkwinkelcentrum en 102 woningen) zijn succesvol gerealiseerd. De Gouden Harpbuurt (deelplan 5: 406 woningen) is momenteel in ontwikkeling en aanbouw. In december 2015 is  de realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling van de eerste fase van Het Gouden Podium (deelplan 7: circa 400 woningen) getekend. Vanwege de aantrekkende woningmarkt wordt dit deelplan versneld in ontwikkeling genomen.

Ultimo 2015 zijn circa 1.100 van de 2.550 geplande woningen, een wijkwinkelcentrum en de scholen gerealiseerd. Naar verwachting is de gehele wijk in 2024 gereed.

Kijk voor meer informatie op www.goudenbuurten.nl

You might also like

Den Haag_E09467_Steentijdsingel_Ypenburg centrum_winkelstraat_ARCF

Ypenburg

Den Haag
Vleuten_De Rietvelden1.2

Vleuterweide

Utrecht Leidsche Rijn
Amsterdam_E09539_Emmy Andriessenstraat_Terrazze_totaal_ARCF

Terrazze, IJburg

Amsterdam
Den Haag_New Babylon_luchtfoto

New Babylon

Den Haag
Eindhoven_Strijp R_juni 2013

Strijp R

Eindhoven
Vleuten_Droomtuinlaan_Bouquet_ARCF-72ppi-3

Bouquet

Utrecht Leidsche RIjn
De Rotterdam

De Rotterdam

Rotterdam
Voor Amvest fotografeerde ik een aantal woningprojecten.

ChurchillPark

Leiden
O

CAMPUS OVERHOEKS

Amsterdam
Almere_Duin_luchtfoto

DUIN

Almere
1605_cruquius_a4_03_a

Cruquius

Amsterdam