amvest achtergrond
Amvest Logo

DUIN

/5

DUIN is een circa 100 ha grote gebiedsontwikkeling in de kustzone van  Almere Poort. Amvest won met plan DUIN een door de gemeente uitgeschreven besloten prijsvraag onder beleggers. In een nieuw duinlandschap met stranden en bossen realiseert Amvest de komende tien tot vijftien jaar in totaal circa 3.000 woningen, horeca, hotel(s), winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, welness en leisure.

Almere_Duin_luchtfoto

Plan DUIN

Drie duinen, gemaakt van zand uit het IJmeer en Markermeer, vormen de overgang van het achterland naar het strand.  De duinen houden regenwater vast, filteren het en voeden een stelsel van kreken in het bestaande bos. De duingebieden worden van elkaar gescheiden door twee bosrijke delen. Ieder type landschap heeft zijn eigen woonmilieu.

DUIN bestaat uit de deelgebieden Zuiderduin, Noorderduin, Vallei, Kreekbos Zuid & Noord, Stranddorp en Kop Zuid & Noord. Op de duinen worden een paar honderd bijzondere eengezinswoningen gebouwd. In korte rijtjes, altijd meebewegend met de hoogtelijnen van het duin, met ruime terrassen direct grenzend aan het duinlandschap. Dichterbij de stranden en de jachthaven ontstaat een levendig gebied met  appartementen, winkels, horeca, kantoren en leisure-voorzieningen.

Duin 17b

Begin 2015 is gestart met de bouw van de eerste eengezinswoningen in Zuiderduin. In oktober zijn in deelgebied Kop Zuid de eerste vier woontorens met in totaal 190 appartementen in aanbouw genomen. Eind 2015 waren ruim 60 woningen opgeleverd en circa 230 woningen in aanbouw. Het betreft zowel koop- als huurwoningen. Met de komst van Carnival Corporation is bovendien een begin gemaakt op de zakelijke markt. In de eerste helft van 2016 levert deze cruisevaartmultinational haar trainingscentrum met bijbehorende hotelaccommodatie op, geheel in DUIN-stijl.

Het Baken Almere Duin Kop Zuid_AI

Bekijk hier het filmpje over het ontstaan van DUIN.

Ga voor meer informatie naar www.duin.nl.

You might also like

Den Haag_E09467_Steentijdsingel_Ypenburg centrum_winkelstraat_ARCF

Ypenburg

Den Haag
Vleuten_De Rietvelden1.2

Vleuterweide

Utrecht Leidsche Rijn
Amsterdam_E09539_Emmy Andriessenstraat_Terrazze_totaal_ARCF

Terrazze, IJburg

Amsterdam
Den Haag_New Babylon_luchtfoto

New Babylon

Den Haag
Eindhoven_Strijp R_juni 2013

Strijp R

Eindhoven
Berkel en Rodenrijs_Gouden Griffel_1

De Gouden Buurten

Berkel en Rodenrijs
Vleuten_Droomtuinlaan_Bouquet_ARCF-72ppi-3

Bouquet

Utrecht Leidsche RIjn
De Rotterdam

De Rotterdam

Rotterdam
Voor Amvest fotografeerde ik een aantal woningprojecten.

ChurchillPark

Leiden
O

CAMPUS OVERHOEKS

Amsterdam
1605_cruquius_a4_03_a

Cruquius

Amsterdam