amvest achtergrond
Amvest Logo

Ypenburg

/4

Ypenburg is een VINEX-wijk met circa 11.000 woningen in de gemeente Den Haag. De woningen voorzien in de grote vraag naar huizen met een tuin. Amvest heeft hier rond de 2.000 huurwoningen in eigendom, verspreid over de gehele wijk. Een deel van deze woningen is turnkey opgeleverd en door Amvest aangekocht voor verhuur. Onder andere Waterwijk-deelplan 10 is door Amvest zelf ontwikkeld. Wij hebben hier het gebied integraal ingericht en zo’n 780 koop- en huurwoningen gebouwd.

Den Haag_E09467_Steentijdsingel_Ypenburg centrum_winkelstraat_ARCF

Waterwijk deelplan 10

De wijk is opgedeeld in eilanden, die allemaal hun eigen karakter hebben. Een team van vooraanstaande architecten ontwikkelde de ideeën voor de woningen en de woonomgeving. In deelplan 10 is een groot aantal bijzondere ontwerpen gerealiseerd. Er staan blauwe en groene woningen. Huizen aan een binnenhof met muren bekleed met gras. Er zijn woningen van metaal. Woningen met gevels en daken van boomschors. Woningen met gewelfde gevelbeplating. Woningen met gevels en daken van aluminium. De woningen bevinden zich niet in straten maar staan verspreid in groepjes.

Architectuurprijs

Hageneiland is onderdeel van deelplan 10. Het ontwerp voor Hageneiland van MVDRV won in 2003 de Architectuurprijs van het Nederlands Architectuur Instituut (NAi). De woningen die hier staan, trekken nog steeds bezoekers uit de hele wereld.

You might also like

Vleuten_De Rietvelden1.2

Vleuterweide

Utrecht Leidsche Rijn
Amsterdam_E09539_Emmy Andriessenstraat_Terrazze_totaal_ARCF

Terrazze, IJburg

Amsterdam
Den Haag_New Babylon_luchtfoto

New Babylon

Den Haag
Eindhoven_Strijp R_juni 2013

Strijp R

Eindhoven
Berkel en Rodenrijs_Gouden Griffel_1

De Gouden Buurten

Berkel en Rodenrijs
Vleuten_Droomtuinlaan_Bouquet_ARCF-72ppi-3

Bouquet

Utrecht Leidsche RIjn
De Rotterdam

De Rotterdam

Rotterdam
Voor Amvest fotografeerde ik een aantal woningprojecten.

ChurchillPark

Leiden
O

CAMPUS OVERHOEKS

Amsterdam
Almere_Duin_luchtfoto

DUIN

Almere
1605_cruquius_a4_03_a

Cruquius

Amsterdam