Aan het IJ

Amsterdam

Aan het IJ is een nieuwbouwproject aan de Noordelijke IJ-oever op het voormalige Shellterrein Overhoeks. Samen met Ymere ontwikkelt Amvest hier ruim 1.600 huur- en koopwoningen. Aan het IJ is de woonwijk die onderdeel uitmaakt van de nieuwe wijk Overhoeks. Een nieuwe groene stadswijk net buiten de hectiek van Amsterdam.

Projectdetails

 • Stad

  Amsterdam

 • Locatie

  Overhoeks Amsterdam Noord, direct achter EYE Filmmuseum, circa 5 ha

 • Programma

  Ruim 1.600 huur- en koopwoningen

 • Periode

  2018 – 2024

 • Ontwikkelaar

  Amvest

 • Urban design

  Buro Sant en Co, Geurst & Schulze Architecten

 • Architecten

  Onder meer KCAP Architects&Planners, Dok architecten, Dp6, The Powerhouse Company, De Zwarte Hond, KAAN Architecten, Jeroen Schippers Architecten

 • Website

  www.aanhetij.com

Rijke industriële geschiedenis

Aan de noordzijde van ‘t IJ ligt Aan het IJ, een gebied met een rijke geschiedenis. Aan het IJ ligt op de plek van het voormalige Shell-terrein. Shell begon hier in 1914 met een klein laboratorium, dat in de loop der jaren uitgroeide tot een gerenommeerd onderzoekscentrum, bestaande uit 29 gebouwen op een totaal grondoppervlak van 27 hectare. Nu is het stadsdeel een creatieve plek geworden met een overvloed aan voorzieningen, zoals EYE Filmmuseum, de A’DAM Toren (de voormalige Shell-toren) en tal van restaurants. Een geweldige kans voor Amvest om achter het EYE Filmmuseum ruim 1.600 woningen te ontwikkelen waar mensen zich thuis voelen en graag willen wonen. Amvest investeert in kansrijke woongebieden in de Randstad en Overhoeks is een belangrijke locatie in de verdere ontwikkeling van Amsterdam Noord.

De historie

Sinds 2005 wordt op het voormalige Shell-terrein op de noordoever van ‘t IJ, schuin tegenover Amsterdam CS, de nieuwe wijk Overhoeks gebouwd. Amvest nam de positie van ING over voor de ontwikkeling van fase 3 van Overhoeks. De ontwikkeling van het project past binnen de strategie en ambities van Amvest om aantrekkelijke en duurzame woningen en woongebieden te ontwikkelen. Als gebiedsontwikkelaar en investment manager was Amvest vanaf het begin betrokken bij de start van de ontwikkeling van de noordelijke IJ-oever, zodat ze optimale woonkwaliteit kunnen waarborgen.

De luxe van wonen Aan het IJ

Aan het IJ is fase 3 van project Overhoeks. De komende jaren ontwikkelt Amvest ruim 1.600 woningen, zowel koop als huur in diverse prijsklassen. The Grid is het eerste appartementengebouw dat in verkoop is. Dit gebouw is met oog voor detail en met mooie materialen ontworpen. Fraai en robuust, aangevuld met bijzondere details. The Grid wordt gekenmerkt door getrapte gevels en ruime terrassen met veel privacy. Naast The Grid verrijzen er de komende jaren nog meer woongebouwen in Aan het IJ. Elk gebouw heeft een eigen signatuur en een eigen thema in een groenstedelijke setting. De gemeenschappelijke lobby’s en binnentuinen zijn ontworpen als een aantrekkelijke ontmoetingsplek. Wanneer je in Aan het IJ woont, woon je in het bruisende Noord en ben je vlakbij de hectiek van het centrum van Amsterdam.

Flexibel en milieubewust

Amsterdammers staan vaak bekend om hun autoloze bestaan. In de stad kun je je vaak makkelijker verplaatsen met de fiets of met het openbaar vervoer. Flexibel én milieubewust. Met de fiets stappen bewoners zo op de pont over het IJ en staan voor ze het weten in het centrum van Amsterdam. Met de bouw van de appartementen heeft Amvest hier rekening mee gehouden door bijvoorbeeld grote fietsenstallingen te faciliteren. Alle woningen worden gasloos gebouwd. De woningen worden verwarmd door middel van een WKO-systeem.

 

De vrijheid van wonen Aan het IJ
Aan het IJ

Drukte of stilte. Rust of reuring. Altijd kunnen kiezen. Dat is de vrijheid van wonen aan het IJ.

Een gebiedsontwikkeling van Amvest