Het Westpolderhuis

Berkel en Rodenrijs

Grenzend aan natuurgebied de Groenzoom en vlakbij het centrum van Berkel en Rodenrijs creëerde Amvest een heel bijzonder huis: Het Westpolderhuis. Hier biedt zorgaanbieder Dagelijks Leven mensen met geheugenverlies een veilige en vertrouwde omgeving. Waar het prettig wonen is. Het leven van alledag gaat hier gewoon door. Begeleid door 24-uurs gespecialiseerde zorg.

Projectdetails

 • Stad

  Berkel en Rodenrijs

 • Locatie

  Gouden Uillaan 131 (uitbreidingslocatie De Gouden Buurten)

 • Programma

  20 studio’s met ondersteunende faciliteiten

 • Periode

  2016 – 2017

 • Ontwikkelaar

  Amvest i.s.m. Dagelijks Leven

 • Eigenaar

  Amvest Living & Care Fund

 • Architecten

  Geesink Weusten

 • Website

  www.dagelijks-leven.nl

Zorgvastgoed nieuwe stijl

Het Westpolderhuis is voor iedereen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies. Bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht, begeleiding en zorg, maar genieten veel vrijheid. Dit mooie initiatief ligt in de prachtige Gouden Harpbuurt. Onderdeel van de nieuwe wijk De Gouden Buurten. Een ontwikkeling van Amvest in samenwerking met Kavel Vastgoed en Gemeente Lansingerland. De wijk is een combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort in een traditioneel Hollandse stijl. Het Westpolderhuis is betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Ook met alleen een AOW.

"Een plek waar mensen met geheugenverlies zich prettig voelen."

Gewoon, net als thuis

In 2016 startte in opdracht van Amvest de bouw van Het Westpolderhuis. Een kleinschalige woonzorgvoorziening met 20 studio’s met zit-/slaapkamer én eigen badkamer. Deze kunnen zoveel mogelijk naar eigen wens en met eigen spullen ingericht worden. Net als thuis. Bewoners treffen elkaar in de twee woonkamers of de speciaal voor de doelgroep aangelegde tuin. Ook is er een ruimte voor dagbesteding, een logeerstudio en een keuken waar iedere dag vers wordt gekookt. Dankzij de mooie, doordachte architectuur voelen bewoners zich al snel thuis. De indeling is overzichtelijk. De ruimtes zijn met veel aandacht ingericht. Zo is een gezellige, huiselijke sfeer ontstaan.

Integraal onderdeel van de wijk

Het Westpolderhuis is een integraal onderdeel van de wijk. In een vroeg stadium is de wijk destijds geïnformeerd over de planvorming. Bij de aanvraag voor de omgevingsvergunning is samen met de gemeente een informatieavond voor direct omwonenden georganiseerd. Ook op andere fronten is de verbinding gezocht. Door gebruik te maken van de lokale middenstand (boodschappen, klusjes, etc.) en relaties te leggen met maatschappelijke instellingen en scholen in de directe omgeving.

Ontwikkeling en belegging van Amvest

Amvest heeft het Westpolderhuis voor Dagelijks Leven ontwikkeld en laten realiseren als onderdeel van de door Amvest ontwikkelde nieuwbouwwijk De Gouden Buurten. Het Amvest Living & Care Fund (ALCF) is de eigenaar van het vastgoed. Dagelijks Leven huurt het huis van het ALCF. Naast Berkel en Rodenrijs, heeft Amvest eind 2023 nog 51 andere panden in eigendom die worden verhuurd aan Dagelijks Leven. Eén locatie in Nuenen is nog in ontwikkeling.

Amvest heeft alle expertise in huis om zorgvastgoed te ontwikkelen en te beheren. Door heel Nederland zijn we op zoek naar geschikte nieuwe (ontwikkel)locaties. Van nieuwbouw tot herbestemming. Dit doen wij voor het Amvest Living & Care Fund (ALCF) in samenwerking met vier vaste zorgaanbieders: Zorggroep De Laren, Dagelijks Leven, Het Gastenhuis en Futura Zorg. Daarnaast ontwikkelen we ook vastgoed voor zorgaanbieders waarbij we geen strategisch belang in de zorgonderneming hebben.