KJ Plein

Den Haag

KJ bestaat uit twee torens van 90 meter hoog waarin voornamelijk woningen, maar ook aantrekkelijke Haagse horeca en winkels komen. Het plan zorgt voor een mooie stadsentree bij Den Haag Centraal en een sterke verbinding met het groen en de stad.

Projectdetails

 • Stad

  Den Haag

 • Locatie

  Koningin Julianaplein

 • Programma

  • 400 woningen (200 koop, 150 vrije sector huur, 50 sociale huur)
  • 2.400 m2 commerciële ruimte

 • Periode

  2018 - 2021

 • Ontwikkelaar

  Ontwikkelcombinatie Koningin Julianaplein (OCKJ), een samenwerking van Amvest en Synchroon

 • Architecten

  Powerhouse Company, Delva Landscape Architects

 • Website

  www.kjdenhaag.nl

NIEUWE TOEGANGSPOORT TOT DE STAD

Het Koningin Julianaplein is de toegangspoort van de stad. Hier toont Den Haag haar unieke karakter: een stad aan de zee, die de internationale allure van de juridische hoofdstad van de wereld moeiteloos combineert met een aangename, elegante en groene uitstraling. Amvest realiseert hier samen met Synchroon een gebouw met twee 90-meter hoge torens. KJ voegt een bijzondere woonlocatie toe met een uitgesproken identiteit: bovenop het station, vlakbij de binnenstad en toch heel groen en ontspannen. Het gebouw richt zich op jonge stedelingen op zoek naar dynamiek, comfort en kwaliteit. De appartementen variëren in grootte van 48 tot 150 m2.

“Met deze stadsentree heeft Den Haag er straks weer een pareltje bij.”

Boudewijn Revis, wethouder Stadsontwikkeling, Wonen en Scheveningen (SWS) Gemeente Den Haag

DEELECONOMIE

De toekomstige bewoners delen niet alleen een stedelijke leefstijl. Ze kunnen ook van diverse diensten in het gebouw gebruik maken. Voorbeelden hiervan zijn een wasserette, een kookstudio, een gezamenlijk dakterras, gastenkamers voor logees en een fitnessruimte. Deze ruimten kunnen door bewoners worden gebruikt of gehuurd bij evenementen waarvoor hun eigen appartement onvoldoende ruimte biedt. De ligging direct bij het station vraagt om een beperkte automobiliteit. Hier wordt invulling aan gegeven door het inzetten van deelauto’s.

VALLEI EN STADSHAL

De twee KJ-torens worden met elkaar verbonden door een lager gedeelte, dat een soort ‘vallei’ vormt tussen de torens. Hier komen groene daktuinen en een groot terras. Het gebouw is voor een groot deel opgetild van het maaiveld om ruimte te maken voor een bijzondere Stadshal met welvende houten plafonds en kunstzinnige verwijzingen naar de internationale rol van de stad. Met aantrekkelijke Haagse horeca en winkels en een prachtig plein waar het heerlijk toeven is.

GROEN PLEIN

Het plein krijgt een groene invulling waardoor de verbinding met de Koekamp en het Malieveld heel natuurlijk verloopt. De combinatie van de Stadshal als verlengde van het station en het horeca-Paviljoen met terras op het plein zorgen voor een plek waar reizigers, passanten en bewoners zich welkom voelen. Onder het plein wordt momenteel één van de grootste ondergrondse fietsenstallingen gebouwd in opdracht van de gemeente, met ruimte voor maar liefs 8.500 fietsen. Voor de bewoners zijn er ruime fietsbergingen op verschillende verdiepingen opgenomen. De bouw start in de tweede helft van 2019. Na ongeveer twee en een half jaar kunnen de eerste bewoners verhuizen.