Het Gastenhuis Vleuten

Vleuten

Het Gastenhuis is een kleinschalige zorgformule voor mensen met dementie. De aanpak is lokaal. Zorg dicht om de mensen heen georganiseerd. Zorg aan huis, dagactiviteiten en wonen in Het Gastenhuis zijn één geheel. In Vleuten realiseerde Amvest het tweede Gastenhuis. Een prachtig voorbeeld van kleinschalige, liefdevolle woonzorg voor dementerende mensen.

Projectdetails

 • Stad

  Vleuten

 • Locatie

  Zandweg 199

 • Programma

  20 zorgappartementen met 24-uurs zorg en ondersteunende faciliteiten

 • Periode

  2016 – 2017

 • Ontwikkelaar

  Amvest i.s.m. Het Gastenhuis

 • Eigenaar

  Amvest Living & Care Fund

 • Architecten

  B+O Architectuur Interieur

 • Website

  www.hetgastenhuis.nl

‘Iedereen is hier gelukkig’

Het prachtige pand biedt een warm thuis aan twintig dementerende mensen. De appartementen waren snel verhuurd. Vooral het mensgerichte zorgconcept, de fijne woonomgeving en de kwaliteit van de zorg speelden daarbij een grote rol. Het Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorgechtpaar. Dit zorgt bij bewoners voor een bekend gezicht en een persoonlijke band.

“De bewoners zijn gelukkig, de familie van de bewoners is gelukkig en wij leven hier gelukkig, dat zegt volgens mij genoeg.”

Diane en Emiel de Jong, inwonend zorgechtpaar van Het Gastenhuis Vleuten

De toekomst is al onder ons

Terwijl de politiek nog worstelt met een systeemverandering in de zorg, en in het bijzonder de verbetering van de dementiezorg, is het nu al gewoon mogelijk. Het Gastenhuis Vleuten biedt kleinschalige zorg in een huiselijke omgeving. Het gebouw dat Amvest realiseerde, sluit naadloos aan op deze visie. Zo heeft het de uitstraling en sfeer van een stijlvol woonhuis en heeft het terrein een open entree. De nieuwbouw bestaat uit twee woonlagen. Bewoners hebben elk een eigen appartement met badkamer. Twee appartementen zijn geschikt voor paren die samen willen blijven wonen.

Betaalbare en toegankelijke zorg

Initiatieven zoals Het Gastenhuis zijn essentieel om goede zorg voor ouderen en dementerenden in Nederland betaalbaar en toegankelijk te houden. Amvest is trots om hieraan bij te dragen. Trots zijn we ook op de duurzaamheid van het gebouw. Zo wordt warmte en koelte 40 meter diep uit de aarde gehaald en komt de elektriciteit van zonnepanelen.

Ontwikkeling en belegging van Amvest

Amvest heeft de locatie voor Het Gastenhuis Vleuten verworven, het gebouw ontwikkeld en laten realiseren. Het Amvest Living & Care Fund (ALCF) is de eigenaar van het vastgoed. Het Gastenhuis huurt het huis van het ALCF. Amvest is een langdurige samenwerking met Het Gastenhuis aangegaan. Naast Vleuten, heeft Amvest voor Het Gastenhuis eind 2023 nog 22 andere locaties in eigendom. Zes locaties in aanbouw, vijf in ontwikkeling.

Amvest heeft alle expertise in huis om zorgvastgoed te ontwikkelen en te beheren. Door heel Nederland zijn we op zoek naar geschikte nieuwe (ontwikkel)locaties. Van nieuwbouw tot herbestemming. Dit doen wij voor het Amvest Living & Care Fund (ALCF) in samenwerking met vier vaste zorgaanbieders: Zorggroep De Laren, Dagelijks Leven, Het Gastenhuis en Futura Zorg. Daarnaast ontwikkelen we ook vastgoed voor zorgaanbieders waarbij we geen strategisch belang in de zorgonderneming hebben.