De Utrechtse Fondsen Vastgoed C.V.

De Utrechtse Fondsen Vastgoed C.V. (“UFCV”) is een beleggingsfonds dat investeert in Nederlands residentieel vastgoed in het middensegment. De portefeuille van het fonds bevindt zich voornamelijk in steden die dicht bij de grote steden (in de Randstad) liggen of in buurten van grote steden die (net) buiten het stadscentrum liggen. Daarnaast heeft het fonds een relatief grote weging in de steden in het KAN-gebied (knooppunt Arnhem Nijmegen), een economisch sterke regio ten oosten van de Randstad.

Sinds 1 juli 2019 is Amvest beheerder van de UFCV. Het Amvest Residential Core Fund is de enige belegger in de UFCV. In 2023 omvatte de woningportefeuille van de UFCV meer dan 1.300 hoogwaardige woningen, over het algemeen relatief jonge complexen. Dit zijn vrijwel allemaal huurwoningen in het vrije huursegment waarbij een relatief groot deel van de portefeuille uit eengezinswoningen bestaat.

Het doel van de UFCV is een economisch robuuste portefeuille, waardoor het leegstandspercentage systematisch laag is en het dividendrendement op lange termijn stabiel blijft. De UFCV keert de operationele winst van de vastgoedportefeuille uit en het fonds is op dit moment niet open voor nieuwe beleggers.

‘GREEN STAR’ WAT BETREFT DUURZAAMHEID

De Utrechtse Fondsen Vastgoed C.V. streeft een proactief ESG-beleid na (Environmental, Social & Governance, oftewel milieu, sociaal en goed bestuur). We hebben concrete ESG-doelstellingen opgesteld op basis van gesprekken met huurders, beleggers, vastgoedmanagers, ontwikkelaars en onze eigen medewerkers. Deze doelstellingen en andere niet-financiële criteria vormen vaste elementen van ons portefeuillebeheer.

Duurzaam beleggen

Op de pagina Duurzaam beleggen vindt u diverse documenten over het duurzame beleggingsbeleid en de SFDR-verklaringen van Amvest, zoals:

TOEGEWIJDE FONDSTEAMS

Een toonaangevende fondsbeheerder en een ervaren en toegewijd team gaan hand in hand. Onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur van het fonds wordt ieder fonds bij Amvest aangestuurd door een gedreven portefeuillebeheerder en ondersteund door een team van vermogens- en technische beheerders. Zij onderhouden nauwe contacten met aannemers, vastgoedbeheerders en huurders via het huurdersplatform van Amvest en via diverse huurdersverenigingen. Het team wordt ondersteund door een gespecialiseerde en efficiënte backoffice.

KENMERKEN VAN HET FONDS

  • Fonds voor gemene rekening
  • Non-listed, oneindige looptijd
  • Core beleggingsfonds
  • Laag risico en stabiel dividend
  • Momenteel niet open voor nieuwe investeerders
  • Aantal woningen: 1352/ waarde 450 miljoen Euro (ultimo 2019)

CONTACT