De Utrechtse Fondsen Vastgoed C.V.

De Utrechtse Fondsen Vastgoed C.V. (UFCV) is een beleggingsfonds dat investeert in Nederlands residentieel vastgoed in het middensegment. De portefeuille van het fonds bevindt zich voornamelijk in steden die dichtbij de grote steden (in de Randstad) liggen of in buurten van grote steden die (net) buiten het stadscentrum liggen. Daarnaast heeft het fonds een relatief grote weging in de steden in het KAN-gebied (knooppunt Arnhem Nijmegen), een sterke regio ten oosten van de Randstad.

UFCV in het kort

Sinds 1 juli 2019 is Amvest fondsmanager van de UFCV. Het Amvest Residential Core Fund is vooralsnog de enige investeerder van de UFCV. De woningportefeuille van de UFCV bestaat eind 2019 uit ruim 1300 kwalitatief hoogwaardige woningen met een relatief lage gemiddelde leeftijd. Deze woningen betreffen vrijwel allemaal vrije sectorwoningen. Tevens bestaat de portefeuille uit een groot aantal eengezinswoningen.

De UFCV streeft naar een economisch robuuste portefeuille, resulterend in een doorlopend lage leegstand en een hoge mate van stabiliteit van het dividendrendement op lange termijn. UFCV keert het operationele resultaat uit de vastgoedportefeuille uit. Het fonds staat momenteel niet open voor nieuwe investeerders. Zodra het fonds open staat voor nieuwe investeerders zal onze website hierop aangepast worden.

DUURZAME ‘GREEN STAR’

De Utrechtse Fondsen Vastgoed C.V. voert een actief ESG-beleid. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (mens en maatschappij) en Governance (bestuur). Duurzaamheid in brede zin. Dankzij gesprekken met huurders, investeerders, vastgoedbeheerders en -managers, ontwikkelaars en medewerkers hebben we concrete ESG doelstellingen bepaald. Deze en andere niet-financiële criteria zijn een vast onderdeel van ons portfoliobeheer. In de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) is het fonds als ‘Green Star’ benoemd met een score van 5 van de 5 sterren in 2019.

DEDICATED FONDSTEAMS

Bij een toonaangevend fondsmanager hoort een ervaren en dedicated team. Onder verantwoordelijkheid van fondsdirectie, wordt bij Amvest elk fonds geleid door een gedreven portfoliomanager ondersteund door een team van asset- en technisch managers. Zij houden nauw contact met opdrachtgevers, vastgoedmanagers en huurders via het Amvest Huurders Platform en diverse huurdersverenigingen. Het team wordt ondersteund door een gespecialiseerde en efficiënte backoffice.

CONTACT

KENMERKEN VAN HET FONDS

  • Fonds voor gemene rekening
  • Non-listed, oneindige looptijd
  • Core beleggingsfonds
  • Laag risico en stabiel dividend
  • Momenteel niet open voor nieuwe investeerders
  • Aantal woningen: 1352 / Euro 450 mio (ultimo 2019)