Amvest Residential Core Fund

Het Amvest Residential Core Fund is met recht ons vlaggenschip. Het fonds richt zich op relatief jonge eengezinswoningen en appartementen in het middensegment in de economisch sterke regio’s van ons land.

REGIONALE FOCUS, BETAALBAARHEID

Het Amvest Residential Core Fund belegt in huurwoningen in Nederland met gemiddelde huurprijzen in het ongereguleerde middensegment met een huurbandbreedte van ca. 808 – 1.550 euro per maand, afhankelijk van de regio. Aan dit soort woningen is een tekort in Nederland. Het fonds heeft een duidelijke strategie en een regionale focus die zich sterk richt op de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) en andere steden in de Randstad. Ook de sterkste steden buiten deze regio vallen binnen ons focusregio’s, zoals Eindhoven, Groningen en Zwolle. Dit zijn economisch aantrekkelijke plaatsen waar mensen graag willen wonen.

EEN HOOGWAARDIGE PIJPLIJN

Amvest is niet alleen fondsmanager van woningbeleggingen voor institutionele beleggers. Amvest ontwikkelt ook woningen in het middensegment. Aan het Amvest Residential Core Fund worden op basis van een rotatiesysteem met de separate accounts portefeuilles onder beheer bij Amvest (om-en-om) huurwoningen aangeboden die door Amvest worden ontwikkeld. Hierdoor is het fonds zeker gesteld van een hoogwaardige pijplijn van nieuwe complexen voor de lange termijn, in lijn met de beleggingsstrategie van het fonds. Het ‘right of first refusal’ betekent dat het Amvest Residential Core Fund het recht heeft om deze aanbiedingen te weigeren. Het fonds koopt ook woningen van andere ontwikkelaars.

TOEGEWIJDE FONDSTEAMS

Een toonaangevende beheerder van onder toezicht staande fondsen en een ervaren en toegewijd team gaan hand in hand. Onder de verantwoordelijkheid van de directie van de fondsmanager wordt ieder fonds bij Amvest aangestuurd door een ervaren portfoliomanager en ondersteund door een team van asset- en technisch managers. Zij onderhouden nauwe contacten met vastgoedmanagers, aannemers en huurders via het huurdersplatform van Amvest en via diverse huurdersverenigingen. Het team wordt ondersteund door de gespecialiseerde en efficiënte backoffice van Amvest.

‘GREEN STAR’ WAT BETREFT DUURZAAMHEID

Het Amvest Residential Core Fund streeft een proactief ESG-beleid na (Environmental, Social & Governance, oftewel milieu, sociaal en goed bestuur). We hebben concrete ESG-doelstellingen opgesteld vanuit onze materialiteitsmatrix, op basis van gesprekken met huurders, beleggers, vastgoedmanagers, ontwikkelaars en onze eigen medewerkers. Deze doelstellingen en ook andere niet-financiële criteria vormen vaste elementen van ons portefeuillebeheer. Het Amvest Residential Core Fund behaalde in 2022 de maximale vijf sterren in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB).

Duurzaam beleggen

Op de pagina Duurzaam beleggen vindt u diverse documenten over het duurzame beleggingsbeleid en de SFDR-verklaringen van Amvest, zoals:

KENMERKEN VAN HET FONDS

  • Fonds voor gemene rekening
  • Ever green fonds met onbepaalde tijd
  • Core beleggingsfonds
  • Laag risico en stabiel dividend
  • Open voor nieuwe investeerders
  • Roterende ‘right of first refusal’ voor door Amvest ontwikkelde huurwoningen
  • Aantal woningen portefeuille: circa 11.000/ Waarde 4 miljard Euro (ultimo 2022)
  • Gecommitteerde pijplijn: circa 2.500 woningen/ Waarde 900 miljoen Euro (ultimo 2022)

CONTACT

SELECTIE UIT ONZE PORTEFEUILLE