Over Amvest

Amvest is een investment manager van woningbeleggingen en ontwikkelaar van woningen, woongebieden en zorgvastgoed in Nederland. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het realiseren en beheren van goede stukken stad. Waar ook volgende generaties een mooie toekomst wacht. Sociale, duurzame leefomgevingen. Waar mensen comfortabel en gezond wonen, werken en genieten.

Wij komen om te blijven

Als investment manager en ontwikkelaar realiseren én beheren wij gebieden en woningen. Gebieden en gebouwen met een onderscheidende, hoge kwaliteit. Die lang meegaan en waardevol blijven. Wij geloven dat die blijvende waarde in het totaal zit. Alles moet kloppen en voor lange duur. Een hoge sociale, ecologische, economische en ruimtelijke kwaliteit. Passend bij een herkenbare identiteit die mensen hecht aan ‘hun plekje’. Is een project opgeleverd? Dan houdt onze betrokkenheid niet op. Dat maakt Amvest uniek. Als investment manager kopen we een groot deel van de ontwikkelde huurwoningen voor onze fondsen en klanten. Altijd institutionele beleggers met een lange termijn horizon. Daardoor blijven we ook lang aan een woongebied verbonden. Dit maakt ons een goede partner voor gemeenten.

Het vermogen om te realiseren

Amvest is in 1997 ontstaan uit een joint venture van Aegon en PfZW. We managen twee grote fondsen: het Amvest Residential Core Fund en het Amvest Living & Care Fund. Daarnaast beheren we ook diverse separate accounts, waaronder vier portefeuilles van Aegon. Dit geeft ons een stabiele, financiële slagkracht, waardoor we voor eigen rekening en risico kunnen realiseren. Per Q2 2018 is de totale omvang van de fondsen onder management circa 20.000 woningen en hebben we circa 10.000 woningen in ontwikkeling. De waarde van de assets onder management bedraagt ruim 4,5 miljard euro.