Over Amvest

Mensen een fijn thuis geven: dat is al ruim 20 jaar onze missie. Als investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland wil Amvest bijdragen aan goed functionerende wijken, waar mensen lang en met plezier wonen. Hoe we dat doen? Door ontwikkelen en beleggen hand in hand te laten gaan. Door bewust te investeren in gebieden en kwaliteit. En door partijen bij elkaar te brengen, hun belangen te verenigen en intensief samen te werken. Zo creëren we een thuis voor bewoners.

WIJ komen om te blijven

Goed wonen zorgt voor een beter leven. Wij geloven dat het goed wonen is in gevarieerde buurten, waar mensen uit verschillende lagen van de bevolking zich thuis voelen. Waar ruimte is om te wonen en werken, leren en spelen, ontspannen en bewegen. Toegankelijke, gezonde en toekomstbestendige wijken. Waar ontmoetingen vanzelf ontstaan. En waar je alle belangrijke voorzieningen binnen handbereik hebt: van zorg en scholing tot parken en winkels, maar ook cultuur en horeca. Kortom, jouw buurt.

In zulke woongebieden investeren wij. Want waar mensen zich vertrouwd en comfortabel voelen – en waar verleden en toekomst samenkomen – dáár voelen ze zich thuis. En wij dus ook. Als betrokken huiseigenaar, betrouwbaar aanspreekpunt en beheerder van de directe woonomgeving.

Een thuis maak je met elkaar

Om een goed thuis te creëren, ontwikkelen en beheren we participerend, vanuit een maatschappelijk oogpunt. Hiervoor werken we nauw samen met belanghebbenden: bewoners en beleidsmakers, ondernemers en beheerders, investeerders en bouwers. Structureel, want vanuit hechte relaties en het uitwisselen van ideeën ontstaan goed functionerende wijken. Waar mensen willen blijven wonen, generaties lang.

In ons werk spelen dringende en dwingende thema’s altijd een hoofdrol, zoals toekomstbestendige wijken, betaalbare woningen en gezonde leefomgevingen. Daarom zijn we niet gefixeerd op de hoogste opbrengst of rendement op korte termijn, maar investeren we in langetermijnoplossingen.

Met deze aanpak leveren we niet alleen een maatschappelijke bijdrage, maar ook een financiële: waarde(groei) van het vastgoed. Want rendement is dan misschien niet ons enige doel, belangrijk is het natuurlijk wel. Zeker gezien onze verantwoordelijkheden richting pensioendeelnemers en verzekerden. Zij hebben ons immers hun geld voor later toevertrouwd.

Hoe het begon

Amvest is in 1997 ontstaan uit een joint venture van Aegon en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW). In eerste instantie beheerden we uitsluitend huurwoningen. Dankzij onze groeiende kennis van de woonwensen van huurders, hadden we alles in huis om ook zelf woningen te ontwikkelen. Sinds 2005 zijn we ons meer en meer gaan richten op gebiedsontwikkelingen en -beleggingen. Met Strijp R in Eindhoven als succesvol debuut. In deze woonwijk zie je de blijvende blauwdruk van onze aanpak al terug:

  • investeren in gevarieerde wijken
  • langdurig samenwerken
  • kiezen voor later, en dus voor kwaliteit

Inmiddels zijn we flink doorgegroeid en hebben we een aantal onderscheidende woongebieden gerealiseerd, zoals DUIN in Almere en Cruquius in Amsterdam. Die zijn nog volop in ontwikkeling. Als belegger blijven we nog lang verbonden aan deze gebieden, en er zit nog veel meer moois in de pijplijn. Denk aan de Floriade in Almere, Kabeldistrict in Delft en het Backer & Rueb gebied in Breda.

Onze mensen maken het mogelijk

Bij Amvest werken ruim tachtig professionals. Vakkundige mensen met een hart voor bijzondere projecten. Dat zie je ook aan ons nieuwe, frisse en transparante kantoor op Cruquiuseiland. Midden in de wijk die we zelf ontwikkelen, hebben we een plek ingericht waar we goed kunnen (samen)werken en ons thuis voelen.

Amvest Investment Management beheert zo’n 21.000 woningen en geeft daarmee ongeveer 50.000 huurders een thuis. Onze woningen zijn ondergebracht in vier portefeuilles:

Amvest Development realiseert de komende jaren rond de 10.000 nieuwe woningen. Dit zijn voornamelijk huurwoningen, maar we ontwikkelen ook koopwoningen, zorgcomplexen en voorzieningen.