Holland Park

Diemen

De levendige woonwijk Holland Park is in hoog tempo tot stand gebracht door Snippe Projecten. Holland Park is een geweldig stedenbouwkundig plan waar water, groen en grachten de boventoon voeren. Amvest heeft de laatste twee woontorens en een woonblok ontwikkeld.

Holland Park was een succesvolle ontwikkeling van Snippe Projecten. Snippe startte in 2014 met de herontwikkeling van het oude kantoorgebied tot een duurzame woonwijk met circa 2.500 appartementen. Boele & van Eesteren en KondorWessels Amsterdam hebben het sluitstuk, de ontwikkeling van twee woontorens en een woonblok, voor haar rekening genomen.

Deze laatste fase met 296 vrije sector huurappartementen met ondergelegen parkeervoorziening en commerciële ruimte zijn in 2019 gekocht door Amvest Investment Management. Het betreft appartementen met een woonoppervlak van gemiddeld 70m2 en een efficiënte indeling met drie kamers. Daarvoor kocht Amvest Investment Management in Holland Park al 359 naastgelegen appartementen, 217 overdekte parkeerplaatsen, een fietsenstalling en een galerieruimte van Snippe Projecten. Deze aankopen passen binnen de koers van Amvest om meer te investeren in wijken en zo meer sturing te kunnen geven aan de kwaliteit van de woonomgeving.

Amvest Investment Management heeft de woningen turn-key voor het Amvest Residential Core Fund en het fonds Separate Accounts gekocht.

"Wij hebben met veel plezier de finishing touch van dit prachtige gebied gedaan, waar verschillende doelgroepen worden bediend" - Heleen Aarts, CEO van Amvest

Bijdrage aan woningtekort met veel oog voor details en kwaliteit

Holland Park heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een zeer gewilde nieuwbouwlocatie, onder de rook van Amsterdam. Inmiddels is de hele wijk opgeleverd en bewoond. De bewoners zijn vooral enthousiast over de aantrekkelijke opzet van de nieuwe wijk met grachtenpanden, binnentuinen, winkels, horeca en een stadspark.

De kracht van Holland Park ligt ook in de bereikbaarheid: met trein en metro is het centrum van Amsterdam en de Zuidas in slechts 10 minuten bereikbaar.

Het stedenbouwkundig plan voor Holland Park is van de hand van Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Aan de fraai ontworpen gebouwen werkten verschillende architectenbureaus: INBO, PPHP, ZZDP en Dik Smeding.

Heleen Aarts, CEO van Amvest: “Wij hebben met veel plezier de finishing touch van dit prachtige gebied gedaan, waar verschillende doelgroepen worden bediend. Er is veel belangstelling voor Holland Park, zowel voor de huur- als koopwoningen. Dat is vooral te danken aan de bijzondere architectuur, stedenbouwkundige opzet en de optimale bereikbaarheid.”