Amvest feliciteert Grote Markt Oostzijde Groningen met de NEPROM-prijs 2021

19 januari 2022

De gebiedsontwikkeling Grote Markt Oostzijde in Groningen is vandaag onderscheiden met de NEPROM-prijs. Amvest feliciteert VolkerWessels Vastgoed, MWPO en de Gemeente Groningen met deze mooie prijs. Naast Grote Markt Oostzijde behoorde ook de gebiedsontwikkeling van Amvest, Strijp R in Eindhoven tot een van de vijf genomineerden. Voor Amvest was het een eer om met Strijp R genomineerd te zijn voor de NEPROM-prijs. In 2017 ontving Amvest samen met de gemeente Almere de prijs voor de gebiedsontwikkeling ZuiderDUIN.

De NEPROM-prijs

De NEPROM wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de NEPROM-prijs in het leven geroepen. Voor deze editie bundelt de NEPROM haar krachten met de Rabobank. De prijs wordt voor de negende keer uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

Bekijk het persbericht

Strijp R Eindhoven

Op de plaats waar ooit duizenden televisiebeeldbuizen werden geproduceerd door Philips, staat nu Strijp R. Een fijne plek om te wonen, met werkplaats, atelier en restaurant van ontwerper Piet Hein Eek als buurman en de elementen uit het verleden nog duidelijk zichtbaar. De bomen die Frits Philips meenam van zijn reizen en rondom zijn terrein plantte, staan nog altijd trots overeind. En tussen de woningen doemt zo maar een historisch perron op. Met Strijp R is een stedelijke woonomgeving verrezen waar Amvest nieuwe inwoners van Eindhoven een fijn thuis biedt. Strijp R is groen, met een open karakter en met aansluiting naar naburige wijken en voorzieningen.