Amvest levert 271 koop- en huurwoningen in Amsterdam Noord op

20 juli 2022

Investment manager en ontwikkelaar van woongebieden Amvest, heeft deze maand 271 woningen opgeleverd in Amsterdam Noord. In de gebiedsontwikkeling Aan ’t IJ werden 21 koopappartementen en 128 huurappartementen opgeleverd in het complex The Twins. Aan de Kop Grasweg werd 360 Degrees opgeleverd met daarin 122 huurappartementen.

360 Degrees

Het gebouw 360 Degrees is onderdeel van de nieuwe wijk Kop Grasweg, onderdeel van Buiksloterham. De wijk verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Amvest heeft hier twee met elkaar verbonden woontorens van 14 verdiepingen gerealiseerd. In totaal bestaat 360 Degrees uit 122 huurappartementen. Onder in de torens bevinden zich drie commerciële ruimten voor horeca en kantoren, een parkeergarage en een collectieve fietsenstalling. De woningen hebben een prachtig uitzicht naar verschillende kanten, zowel richting Noord als naar het IJ.

Dat duurzaamheid en circulariteit belangrijk zijn in Buiksloterham, is terug te zien in de gevel van dit gebouw. Architect ‘Studioninedots’ heeft speelse kleureffecten gecreëerd die geleidelijk veranderen van donker naar licht. Daarnaast is er bewust gekozen voor circulaire bouwmaterialen, zoals de donkere bakstenen die gemaakt zijn van gerecycled afval. Deze WasteBasedBricks geeft ruim 150.000 kilo afval een nieuwe bestemming en wel in de onderste lagen van het gebouw.

Amvest kijkt verder dan alleen naar het gebouw en vindt de verbinding met de omgeving erg belangrijk. Samen met corporatie De Alliantie, eigenaar van het sociale woningcomplex ernaast, wordt gekeken naar de levendigheid en saamhorigheid in dit nieuwe gebied. Ook de invulling van de drie commerciële ruimtes dragen hieraan bij. Om de sociale contacten en betrokkenheid tussen bewoners te bevorderen, is de community manager aanspreekpunt om bewoners met elkaar te verbinden en activiteiten voor hen te organiseren. Het Amvest Residential Core Fund neemt alle woningen en onderliggende commerciële ruimten in portefeuille.

The Twins

Schuin achter het EYE Filmmuseum ligt de nieuwe woonwijk Aan ’t IJ (onderdeel van Overhoeks). Op een steenworp afstand van het water. Samen met Ymere ontwikkelt Amvest hier ruim 1.600 huur- en koopwoningen. Deze maand is The Twins opgeleverd. Een complex met 21 koopappartementen en 128 huurappartementen. In de plint van het gebouw komen commerciële ruimtes voor horeca en dagelijkse voorzieningen als levendig begin van stadsstraat Docklandsweg.

Architect KCAP heeft met The Twins een uniek duurzaam gebouw ontworpen. De ‘green walls’ vormen fraaie, verticale tuinen langs de diverse balkonwanden. De binnentuin van The Twins is een zacht glooiend landschap met een variatie aan bomen en een bijzondere planttextuur. Op het diepste punt in de binnentuin liggen waterspiegels die veel licht vangen. De onderste laag van de tuin bestaat uit cassettes die het water bij hevige regenval vasthouden en vervolgens langzaam weer afgeven aan de planten. Op deze wijze wordt wateroverlast voorkomen.

Ook in Aan ’t IJ wordt het gemeenschapsgevoel gestimuleerd. De community managers zijn hier 36 uur per week aanwezig in de community space om activiteiten te stimuleren en te organiseren en zijn aanwezig als aanspreekpunt voor de huurders. De huurwoningen worden door het Amvest Residential Core Fund in portefeuille genomen.