AMVEST LEVERT WOONTOREN ENGELENDAAL IN LEIDERDORP OP

20 mei 2020

Amvest heeft afgelopen zaterdag 104 woningen opgeleverd in het project Engelendaal in Leiderdorp. De woontoren is een belangrijk onderdeel van de transformatie van de voormalige schoollocatie van het ROC tot een nieuwe woonwijk. De woningen zijn een belegging van Amvest voor haar klant AEGON. Dit project past binnen de missie van Amvest om bij te dragen aan goed functionerende en gevarieerde wijken waar iedereen zich thuis voelt. U­­iteraard is tijdens de sleuteloverdracht 1,5 meter afstand gehouden.

De oplevering van de 104 vrije sectorhuurwoningen voorziet in de grote lokale en regionale vraag naar dit soort woningen tussen stad en het Groene Hart. Een groot deel van de woningen valt in het middensegment. Er is ingespeeld op de wens van de gemeente Leiderdorp om de doorstroming vanuit de lokale woningmarkt te bevorderen. Huurders van Woningcorporatie Rijnhart Wonen kregen de eerste mogelijkheid tot het huren van een appartement in Engelendaal. Meerdere huurders hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. De appartementen worden door Amvest beheerd voor AEGON.

“Wij zijn er trots op 104 woningen in het middensegment te kunnen opleveren, waar momenteel zo’n groot tekort aan is. Wij bieden hiermee weer een fijn thuis aan veel huurders. Met dit project hebben wij samen met woningcorporatie Rijnhart Wonen ervaring kunnen opdoen met de doorstroming van huurders naar de vrije sector. Bijzonder om te benadrukken dat onze vastgoedbeheerder Van ’t Hof Rijnland uitstekend heeft bijgedragen aan een veilige oplevering van de woningen aan de bewoners.” aldus Loes Driessen portfoliomanager bij Amvest.

De woontoren Engelendaal

Naast de markante toren staan een lager appartementengebouw met 36 sociale huurwoningen en 42 grondgebonden koopwoningen. In totaal omvat het project 182 woningen. De wijk ‘Bij de Zijl’ heeft hiermee een goede mix van huur- en koopwoningen. De woontoren Engelendaal grenst aan een mooi ingerichte openbare ruimte en centraal plantsoen, dat zorgt voor een prettige woonomgeving. Het pand voldoet aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. Aan de bewoners van de woontoren worden aanvullende services aangeboden met onder andere een wasservice, boodschappenservice, fietsreparatie, massage of maaltijden. Ook kan je via de bijbehorende app makkelijk in contact komen met de buren in het complex om bijvoorbeeld samen te klussen, spullen van elkaar te lenen of in zicht te hebben welke buren een EHBO-diploma hebben. Om de verhuizing van de nieuwe bewoners goed te laten verlopen is een tijdelijke verhuismeester en -planning in het complex aanwezig.

Ontwikkelaar: Did Vastgoedontwikkeling
Aannemer: Vink Bouw
Vastgoedmanager: Van ’t Hof Rijnland