Amvest verhuist naar nieuw kantoor op Cruquiuseiland

30 april 2018

Amvest verhuist per 1 mei naar haar nieuwe kantoor aan de Zeeburgerkade 1184 op Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost. Amvest wordt hiermee pionier in eigen gebied.

Wat is mooier dan deel uitmaken van je eigen gebiedsontwikkeling?

Cruquius – van oorsprong een Amsterdamse industriële zone – wordt door Amvest getransformeerd tot een levendig woon-, werk- en recreatiegebied. Amvest realiseert op Cruquius circa 1.500 woningen en circa 14.000m2 commercieel vastgoed. “Cruquius vertegenwoordigt alles waar Amvest voor staat,” zegt Wienke Bodewes, algemeen directeur van Amvest.

DE STAD VAN MORGEN

“Integraal vormgeven aan de stad van morgen, dat is onze ambitie”, gaat Bodewes verder. “Met ontwikkelen en beleggen stevig aan elkaar verbonden. Als grootste eigenaar in het gebied, herontwikkelen we Cruquius tot een nieuw stuk stad dat op lange termijn goed functioneert en rendeert. Met mooie gebouwen en aantrekkelijke, levendige openbare ruimtes. Waar komende generaties prettig kunnen wonen, werken en verblijven.”

“Wij geloven in de gebieden die we ontwikkelen. We verbinden ons voor de lange termijn. Bij Cruquius doen we dat enerzijds door ons kantoor hier te vestigen. Anderzijds doordat we als fondsmanager een groot deel van de huurwoningen in onze woningportefeuilles opnemen. Het nieuwe Cruquius bestaat voor 50% uit huurwoningen. Daar zijn we best trots op”, aldus Wienke Bodewes.

INTERACTIEF EN RUIMTELIJK

Het nieuwe kantoorpand van Amvest is ontworpen door Rijk Rietveld van Rietveld Architects. Het is open, licht en nodigt uit tot interactie. Het gebouw kraagt uit boven het water van de Entrepothaven en krijgt een brasserie op de begane grond. “Ik laat het graag zien”, zegt Wienke. “We hadden behoefte aan een nieuw kantoor met een professionele, transparante uitstraling en wat meer ruimte. En wat is nou mooier dan zelf deel uitmaken van je eigen gebiedsontwikkeling?”

KOM BINNEN KIJKEN IN HET NIEUWE KANTOOR VAN AMVEST