COD EN AMVEST KOPEN MEGASTORES DEN HAAG

29 januari 2020

Ontwikkelcombinatie COD en Amvest hebben winkelcentrum MegaStores in Den Haag gekocht van HS-Retail. Het object omvat meer dan 80.000 vierkante meter winkelruimte, horeca, leisure en circa 1.800 parkeerplaatsen. Met deze transactie ontstaat potentie voor COD en Amvest om met behoud van retail, huur- en koopwoningen te realiseren.

De huidige huurders zijn een mix van woon & living, convenience stores en horeca, zoals De Mandemakers Groep, Blokker, Kruidvat, BCC, Leenbakker, Kwantum, Aldi, La Place en Jump XL.

Ontwikkelpotentie

COD en Amvest hebben als doel het winkelcentrum te herontwikkelen. De omgeving rondom MegaStores is in transitie. De herontwikkeling zal hier op inspelen door te focussen op een goede huurdersmix. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de regionale- als de lokale rol die MegaStores vervult. Ook wordt er gestreefd naar het toevoegen van huur- en koopwoningen. Het realiseren van woningen bij het winkelcentrum, zal het winkelcentrum een extra boost geven. Het object ligt centraal in de wijk Laak en de nabijheid van treinstation Den Haag HS is voor zowel bezoekers als bewoners ideaal.

Over COD

COD is een energieke en creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft momenteel diverse in het oog springende projecten in ontwikkeling, zoals Sud Wonen Amsterdam, herontwikkeling Maanplein Den Haag, Het Dok op de NDSM-werf in Amsterdam en gebiedstransformatie SPOT in Amsterdam Zuidoost. Afgelopen maand heeft COD het project nhow Amsterdam RAI opgeleverd. Het managementteam van COD bestaat uit Winno Pleijsier, Bas van Veggel, Gert-Wim Bos en Enno Otten. Voor meer informatie: www.cod.nl. 

Over Amvest

Mensen een fijn thuis geven: dat is de missie van Amvest. Als investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland wil Amvest bijdragen aan goed functionerende, gevarieerde wijken, waar mensen lang en met plezier wonen. Amvest Investment Management beheert zo’n 20.000 vrijesector- en sociale huurwoningen, ondergebracht in drie portefeuilles: het Amvest Residential Core Fund, het Amvest Living & Care Fund en de separate accounts. De komende jaren realiseert Amvest Development rond de 10.000 nieuwe woningen, voornamelijk huurwoningen in het middensegment. Amvest is in 1997 ontstaan uit een joint venture van Aegon en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW).

Colliers International trad op als commercieel adviseur aan de verkoopzijde, Savills IM als asset manager en Linklaters was de juridisch adviseur. Kopers werden juridisch begeleid door CMS en commercieel door JLL.