De Trappenberg in Huizen zet volgende stap met start bouw

9 november 2023

Deze week is het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Trappenberg in Huizen. Koopmans Bouwgroep realiseert de transformatie van het voormalige terrein van het revalidatiecentrum en de Mytylschool. Ontwikkelcombinatie Amvest en Waterland Real Estate ontwikkelen het terrein voor het Amvest Living & Care Fund tot een duurzaam woon-zorggebied met ongeveer 340 zorgwoningen in een parkachtige sfeer. De Trappenberg is gebaseerd op vier pijlers: verzorgd wonen, het gezondheidscentrum, short-stay zorgpension en Het Gastenhuis.

Het karakteristieke hoofdgebouw van het kindersanatorium uit 1912 blijft behouden en wordt volledig getransformeerd naar een welzijn- en gezondheidscentrum. Op de nieuwe Trappenberg staat zorg en wonen centraal, met focus op vitaliteit en gezondheid. Ook komt er een horecagelegenheid, zodat De Trappenberg een levendige plek wordt voor bewoners en bezoekers.

 

Seasons

Uniek is dat Seasons met De Trappenberg zorg biedt aan verschillende doelgroepen. Op het terrein van De Trappenberg komen 270 nieuwe levensloopbestendige woonzorgappartementen volgens het Seasons-concept. Deze woningen zijn er voor senioren die voorsorteren op of al een lichte tot middelzware zorgvraag. Bewoners vinden het fijn om samen met generatiegenoten te wonen, naar elkaar om te kijken en om samen verschillende activiteiten te ondernemen. Met Seasons geeft Amvest een fijn en zelfstandig thuis voor bewoners met of zonder een lichte zorgvraag. Seasons staat voor Leven in Bloei en stimuleert de vitaliteit en gezondheid van de bewoners.

Het Gastenhuis

Mensen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen kunnen terecht in de 42 appartementen van Het Gastenhuis. Het short-stay zorgpension biedt ruimte aan mensen met een tijdelijke zorgvraag voor een verblijf van maximaal 12 maanden.

 

Het afgelopen voorjaar is Koopmans Bouwgroep op de locatie gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Deze week is het project de volgende fase ingegaan met de officiële start van de bouw. De gefaseerde oplevering van de Trappenberg vindt volgens de huidige planning plaats in de tweede helft van 2026. De gehele ontwikkeling is straks in eigendom van het Amvest Living & Care Fund en blijft als eigenaar langjarig betrokken.