Herontwikkeling Koningin Sophiestraat 120 Den Haag gestart

18 december 2017

Onlangs is Trebbe gestart met de herontwikkeling van het kantoorgebouw aan de Koningin Sophiestraat 120 in Den Haag. Villa Sophie bv, een ontwikkelcombinatie van Local Investment en Trebbe Wonen, transformeert het kantoorgebouw naar een woongebouw met 67 appartementen. De middeldure vrijesectorhuurappartementen worden turnkey afgenomen door Amvest, namens het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).

AtelierPro tekende in combinatie met B+M voor het ontwerp van de transformatie. De appartementen met een gemiddeld oppervlak van circa 90 m2 worden voorzien van een buitenruimte en de mogelijkheid van een eigen parkeerplaats in de kelder van het gebouw. Duurzaamheid speelt een grote rol in de transformatie. Zo worden er zoveel mogelijk materialen, zoals bijvoorbeeld de bestaande geveldelen, hergebruikt. Na de verbouwing voldoet het gebouw aan de eisen van het energielabel A.

Wim Wensing, directeur Investment Management Amvest: ”Deze woningen zijn een mooie toevoeging aan de Haagse portefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Het complex ligt op een goede locatie in Bezuidenhout, één van de meest dynamische wijken van Den Haag. De combinatie van de locatie, het middeldure huursegment en de duurzaamheidsgedachte passen goed binnen de doelstellingen van het ARC Fund.”

Hein Stooker, directeur van Trebbe Wonen is trots op dit bijzondere project: “In Koningin Sophie komen twee belangrijke thema’s samen; circulair bouwen en transformatie. Met deze transformatie hergebruiken we zoveel mogelijk van het aanwezige materiaal,  geven we bestaand vastgoed een duurzaam tweede leven  en pakken we het woningtekort en het overschot aan kantoren tegelijkertijd aan. ”

Phlip Boswinkel, partner van Local, ziet de transformatie als voorbeeld van de Haagse aanpak: ”Met de Koningin Sophie maken wij woningen waar in Bezuidenhout veel vraag naar is. Geënt op het karakter van de wijk kunnen gezinnen en ouderen hier hun ideale huisvesting vinden. Deze transformatie brengt nieuw leven in het gebied en geeft de stad een impuls naar leuk en leefbaar wonen.”

De transformatie van Koningin Sophiestraat 120 is de tweede succesvolle samenwerking van Local en Trebbe.  Eerder transformeerden zij gezamenlijk de Merwedehof in Nieuwegein.