Oplevering commerciële hart van DUIN

2 september 2021

In de gebiedsontwikkeling DUIN hebben Amvest en TBI Koopmans de Duinhal opgeleverd. De Duinhal wordt het commerciële hart van de gebiedsontwikkeling van DUIN.

De hal krijgt een vegetatiedak voorzien van diverse soorten duingras en -planten. Het duinlandschap loopt straks dan ook naadloos over in het Duinlandschap op het dak van de parkeergarage. De Duinhal van ongeveer 7.000 vierkante meter heeft met diverse voorzieningen, waaronder een supermarkt, een restaurant en een surf- en kitesportshop.

De Duinhal heeft grote vensters aan twee kanten, een hoge ruimte met houten liggers en een open inrichting. In de hal ligt een speciale vloer van gekleurd beton in organische vormen waardoor men hier ook het gevoel krijgt op het strand te lopen. De hal vormt straks één geheel met het openbare gebied dat door de gemeente Almere wordt aangelegd. De oplevering van de Duinhal markeert het einde van fase 1 in deelplan Kop Zuid van DUIN.

Project DUIN

DUIN is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. Met een jachthaven en een levendig centrumgebied met appartementen, winkels, restaurants etc. Volop ruimte dus om te wonen, ondernemen en recreëren. Lees meer over project DUIN op onze projectpagina.