Oplevering eerste volledig energieneutrale woon-zorgcomplex van Amvest in Ter Aar

20 november 2023

De achtste woon-zorglocatie van Futura Zorg is opgeleverd in Ter Aar (Zuid-Holland) en de sleuteloverdracht is afgerond. Het gebouw met 2 bouwlagen is het eerste volledig energieneutrale object in de portefeuille van het Amvest Living & Care Fund en bestaat uit 20 appartementen en diverse gemeenschappelijke ruimtes. Van Vliet Bouw heeft zorggedragen voor de realisatie van de nieuwbouw.

Futura Zorg is een landelijk opererende aanbieder van kleinschalige woon-zorgvoorzieningen voor ouderen met dementie en somatische klachten. De portefeuille van het Amvest Living & Care Fund bestaat op dit moment uit ruim 90 zorglocaties in exploitatie.

Energieneutrale portefeuille

Het Amvest Living & Care Fund is in oktober 2023 door de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) opnieuw uitgeroepen tot meest duurzame vastgoedfonds van West-Europa in de categorie Healthcare. De toevoeging van dit object draagt verder bij aan de doelstelling van het fonds om in 2050 energieneutraal te zijn op portefeuilleniveau. Op deze manier wordt naast het behalen van financieel rendement ook positieve maatschappelijke impact gecreëerd.

Het projectteam van Futura Zorg Ter Aar bestaat uit Amvest Investment Management, Futura Zorg, Van Vliet Bouw, Van den Pol Elektrotechniek en Kampman Architecten.