Start bouw vier woontorens in Kop Zuid project DUIN

5 april 2018

Ontwikkelaar-belegger Amvest heeft het startsein gegeven voor de bouw van de volgende vier woontorens in Kop Zuid van project DUIN in Almere. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep bouwt de vier woontorens. Het gaat in totaal om 337 woningen, waarvan 142 koop, 107 vrijesectorhuur en 88 sociale huur. De vrijesectorhuurappartementen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. De sociale huurwoningen worden afgenomen door woningcorporatie De Alliantie. Tevens worden circa 7.000 m2 commerciële voorzieningen en een parkeergarage met circa 876 plaatsen gerealiseerd.

Start verkoop

Zaterdag 7 april start de verkoop van de 84 appartementen in woontoren San Francisco. De drie- en vierkamerappartementen, variërend van 98 tot 164 vierkante meter, hebben ruime balkons en terrassen en een hoog afwerkingsniveau. De woontoren staat pal aan het strand en heeft vrij uitzicht. De vorm van het gebouw maakt dat de buitenruimtes op het zuiden, zuidwesten of westen gesitueerd zijn. De verkoop van de 58 appartementen in gebouw Valencia zal in een later stadium plaatsvinden.

Naar verwachting worden in de zomer van 2020 de eerste appartementen opgeleverd. Medio 2021 kunnen de laatste bewoners hun verhuisdozen uitpakken.

DUIN

DUIN is een circa 100 ha grote gebiedsontwikkeling in de kustzone van Almere Poort. Amvest won met plan DUIN een door de gemeente uitgeschreven besloten prijsvraag onder beleggers. In een nieuw duinlandschap realiseert Amvest voor eigen rekening en risico circa 3.000 woningen, horeca, hotels, winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, wellness en leisure. www.duin.nl