Startmotor wint prijs voor meest stimulerende omgeving

24 september 2021

Startmotor Rotterdam heeft de prijs gewonnen voor ‘meest stimulerende omgeving’. Deze prijs, uitgereikt door BNA, is een kroon op de samenwerking tussen opdrachtgever en architecten en in het geval van Startmotor op de stimulerende omgeving.

Eerder dit jaar is Startmotor door BNA Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus genomineerd voor Beste Gebouw van 2021. Nu is Startmotor Rotterdam uitgeroepen tot BNA Beste Gebouw van het jaar 2021 in de categorie Stimulerende Omgevingen.

Een fijne woonomgeving voor jongeren

De zeskoppige jury, onder leiding van Alexander Pechtold, vertelt: “De jury is enthousiast over het woonconcept, dat de ontwikkelaar ondanks enkele bezuinigingen fier overeind heeft gehouden. Ze ziet een gebouw dat leeft, met enthousiaste bewoners die actief zijn in verschillende commissies, gekoppeld aan de voorzieningen. Het is prettig dat de bewoners naast de gedeelde tuin beschikken over een ruim balkon. Startmotor biedt al met al een fijne woonomgeving voor jongeren, en werkt tegelijk als een ‘motor’ voor de herontwikkeling van de buurt.”

De kracht van samenwerken

De prijs is bedoeld om het resultaat van de samenwerking tussen opdrachtgever en architecten te benadrukken. In het geval van Startmotor is ook de beste stimulerende omgeving gecreëerd. Startmotor is een samenwerking tussen de architecten Marge Architecten, ontwikkelaar BPA en architect Louis Aussen.

Kijk de prijsuitreiking terug, of bekijk het overzicht van winnaars en het juryrapport.

Over Startmotor

Startmotor is een concept met startersappartementen en faciliteiten om jongeren een fijne woonbeleving te geven. Met deze 566 woningen, investeert Amvest in een community voor zo’n 600 jongeren, gelegen in het Motorstraatgebied, onderdeel van Hart van Zuid. Het complex is door Amvest, in opdracht van Aegon Nederland, turn key gekocht van BPA.

Foto’s door MNO Photo.