Strijp R één van de vijf kanshebbers voor Neprom-prijs 2021

28 september 2021

De jury van de Neprom-prijs heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2021. Daarin is het Amvest project Strijp R in Eindhoven één van de overgebleven kanshebbers. Daarnaast zijn ook Kerckebosch (Zeist), Little C (Rotterdam), De Hallen (Amsterdam) en Grote Markt Oostzijde (Groningen) kanshebbers. Tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Haag op 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Een locatieontwikkeling met een grote maatschappelijke impact op de omgeving, die excelleert in leefbaarheid, gebruikswaarde, beleving en duurzaamheid.

Genomineerde projecten en partijen

Het gaat bij de genomineerde projecten om een samenwerking tussen de volgende partijen:

  • Strijp R van Amvest en Gemeente Eindhoven;
  • Kerckebosch van WijkOntwikkelingsMaatschappij (WOM) Kerckebosch, Woningcorporatie Woongoed Zeist en Gemeente Zeist;
  • Little C van Era Contour, J.P. van Eesteren, Bouwinvest en Gemeente Rotterdam;
  • De Hallen van TROM, Coöperatie OntwerpJeWoning en Gemeente Amsterdam;
  • Grote Markt Oostzijde van VolkerWessels Vastgoed, MWPO en Gemeente Groningen.

De jury is van mening dat deze vijf projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken.

Over Strijp R

Strijp R is een voormalig industrieterrein van Philips middenin Eindhoven. Amvest heeft met deze gebiedsontwikkeling het terrein (circa 18,8 ha.) getransformeerd tot een hoogwaardig, nieuw woongebied. Dat zowel past bij de geschiedenis als de toekomstige ontwikkeling van Eindhoven. Strijp R, ‘Home for inventive people’, omvat zo’n 500 woningen voor mensen die bijdragen aan dé technologiestad van Nederland.