"We zijn verknocht geraakt aan Berkel"

9 mei 2022

Marieke (41) is in haar leven 18 keer verhuisd, maar voorlopig gaat ze niet meer weg uit Berkel & Rodenrijs. “Ik hou van de rust van het dorpse, maar ook van de aanwezigheid van het stedelijke Rotterdam om de hoek.”

“Ik ben geboren in Groningen en ik heb door heel Nederland gewoond. Voor verhuizen draai ik mijn handen niet meer om; ik ben wel 18 keer van woonplaats veranderd. Mijn vriend Albert (42) komt uit Rotterdam en drie jaar geleden besloten we terug naar zijn roots te gaan. Het was best lastig om iets te vinden, we zijn echte geluksvogels dat we in dit huis in de Gouden buurt terechtkonden!”

Fijne plek

“Toen we hier kwamen wonen, wilde ik graag huren. Ik kende Rotterdam niet zo goed, dus ik wilde eerst kijken of deze omgeving wat voor mij was. Maar nu zijn we echt verknocht geraakt aan Berkel en zijn we dus op zoek naar een koopwoning. We wonen in een wijk die nog niet af is; er worden nog huizen gebouwd. Het zou heel fijn zijn om in deze wijk te blijven, het is hier zo leuk! Er is veel water; de sloten en bruggetjes zorgen voor gezelligheid. Verder is de sfeer hier ook goed, lekker rustig en dorps, maar toch anoniem.”

Naar de stad

“Ik hou van het kleinschalige van een dorp, maar ik vind het ook wel heel prettig dat je zo in Rotterdam bent. Ik stap op de fiets en in een half uur sta je in de stad. Of ik pak de metro. Albert kent alle horeca in Rotterdam. Als het even kan zitten we één keer in de twee weken in een leuk restaurant. We houden ervan om lekker te eten en te borrelen. En Albert heeft een seizoenskaart van Feyenoord; we leven het echte Rotterdamse leven.”

 

Thuis

“We voelen ons helemaal thuis hier. We hebben er echt ons eigen plekje van gemaakt, ondanks dat het een huurhuis is. Als we thuis zijn, spelen we graag spelletjes samen, koken we uitgebreid en komen er vrienden eten of ben ik aan het rommelen in het huis. We voelen ons hier echt thuis. Mijn vriendin woont hier om de hoek en inmiddels wonen zowel de ouders als de zus van Albert hier ook in de buurt, heel gezellig.”

Postzegelparadijsje

“De vorige bewoners hadden de tuin behoorlijk laten verwilderen. Toen we hier kwamen wonen, hebben we dat meteen onder handen genomen. We hebben gras laten leggen en de voortuin hebben we bestraat. Het is allemaal niet groot, maar het is wel óns postzegelparadijs. Heerlijk om met vrienden te barbecueën in de tuin als het mooi weer is!”