"We zouden nergens anders willen wonen in Almere"

21 juli 2022

Leah (21) en haar zus Ruby (23) wonen sinds kort op zichzelf in een huurappartement in De Smaragd in Almere. “Het was moeilijk om iets te vinden; met dit appartement hebben we echt geluk gehad.”

De zussen, die hiervoor nog thuis woonden, waren op zoek naar een appartement in Amsterdam of Almere. Al snel kwamen ze erachter dat het niet te doen was om iets in de hoofdstad te vinden. “In Amsterdam wonen is echt niet te betalen. We hadden de huizenjacht eigenlijk even gestaakt, maar toen kwam dit appartement in De Smaragd op ons pad. Iemand anders had ervan afgezien. We konden erin als we de sleutel over een week wilden ophalen. Dat was een té mooie kans om te laten schieten.”

‘Alles is dichtbij’

Het appartementencomplex De Smaragd bevindt zich boven de Hema, midden in het centrum. Het gebouw springt direct in het oog door haar oranje kleur in de skyline van Almere. “Echt ideaal, alles is dichtbij. Als je iets nodig hebt van een winkel, loop je even naar beneden en ook alle restaurantjes zitten om de hoek.” Vinden de zussen het jammer dat ze niet in Amsterdam wonen? “Natuurlijk is Amsterdam wel sfeervoller, maar in Almere heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt. Bovendien ben je zo bij het station en sta je in 20 minuten met de trein in Amsterdam.”

Het viel voor de zussen niet mee om een appartement te vinden met twee slaapkamers. “Alles wat betaalbaar was, had maar één slaapkamer. Maar dit appartement heeft er drie! We weten nog niet wat we met de derde slaapkamer gaan doen, echt een luxeprobleem. En we hebben zelfs een bad. Aan ruimte geen gebrek in dit appartement.”

Uitzicht over stad en water

“Toen we hier voor het eerst waren, viel het unieke uitzicht meteen op. We hebben een hoekappartement met overal glas, dus je kunt rondom kijken. Aan de ene kant kijk je uit op het water, aan de andere kant zie je de stad. Heerlijk om hier met mooi weer te vertoeven! We hadden het eigenlijk niet beter kunnen wensen, we zouden niet weten waar we liever willen wonen in Almere.”

Aan het appartement hoefden Leah en Ruby niet veel te doen. “We hebben alleen een paar muren geschilderd. De vloer zat er al in en de gordijnen hingen ook al. We konden zo verhuizen! Met hulp van familie liep de verhuizing echt gestroomlijnd. We zaten ook erg op één lijn met inrichten. Van tevoren hadden we een moodboard gemaakt met spullen en stijlen die we mooi vonden. We merkten echter al gauw dat we aan ons budget zaten. Toen hebben we de kringloopwinkel ontdekt!”

“Ook al wonen we hier nog niet zo lang, toen de eerste meubels erin stonden, dacht ik wel: ja, hier zie ik ons al zitten! Het is een fijne, ruime plek waar we familie en vrienden kunnen ontvangen en waar je jezelf op je gemak kunt voelen na een dag werken.”