Woontoren 'De SYP' in Utrecht bereikt hoogste punt

23 juli 2018

Het hoogste punt van woontoren ‘De SYP’ aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht is bereikt. Het project is onderdeel van een grootschalige transformatie van het gehele stationsgebied van Utrecht. Vanaf de grond meet de nieuwe woontoren met 29 verdiepingen nu 90 meter. In de toren komen 266 middeldure huurwoningen die na de zomer in de verhuur komen. De toren is gekocht door Amvest Investment Management voor het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). De SYP is een gezamenlijke ontwikkeling van Wessels Zeist, Wessels Rijssen (beide onderdeel van VolkerWessels) en Porten Development.

Betaalbaar binnenstedelijk wonen

“Naar betaalbare middeldure stadsappartementen in hartje Utrecht is veel vraag en bijzonder weinig aanbod. Met deze huurwoningen in De SYP voorzien we dan ook in een grote behoefte. Dat blijkt ook uit de grote animo die er al voor de woningen is”, zegt Wim Wensing, chief investment officer van Amvest. “Het gebouw ligt op een fantastische plek, pal naast het Centraal Station, met een fietspad voor de deur. De Leidsche Rijn wordt straks in ere hersteld waardoor de Van Sijpesteijnkade weer een echte kade wordt.” Naar verwachting wordt de woontoren in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

Moderne woontoren met klassieke entree

De SYP ligt direct aan het Forum, een uniek plein 7,5 meter boven de straat. Het plein vormt de voetgangersentree naar het station en Jaarbeursplein. De moderne woontoren krijgt een historische entree: een rijksmonument uit 1912 blijft intact en de woontoren wordt er vanaf de vijfde etage omheen gebouwd. De klassieke gevel vormt uiteindelijk de entree van het complex aan de kade. In De SYP komen 266 appartementen, variërend van 2-kamerstudio’s tot royale topappartementen. De appartementen worden aangeboden vanaf € 850 en zijn gemiddeld circa € 900 per maand excl. servicekosten en parkeren. In de plint en in het monument komen commerciële ruimtes, waaronder horeca. www.desyp.nl

De SYP is ontworpen door OZ Architecten; Wessels Zeist en Wessels Rijssen zijn verantwoordelijk voor de realisatie.

 

Impressies De SYP