BERT EN LIES, BEWONERS VAN HET FUTURAHUIS IN WAALWIJK

Bert en Lies behoren tot de eerste bewoners van het Futurahuis in Waalwijk, een woonzorghuis voor senioren. Vooral het kleinschalige sprak ze aan. Én de uitstekende zorg.

Verandering

‘We woonden in een groot huis met een grote tuin, die veel onderhoud vergde. Ik had er ook mijn eigen werkplaats, waar ik timmerde. Dat heb ik tot mijn tachtigste gedaan. Toen vond ik het welletjes. Mijn vrouw en ik hadden alle twee behoefte aan iets kleinschaligers. Dus toen onze dochter met het Futurahuis kwam aanzetten, zijn we maar eens gaan kijken.’

'Het is hier net een hotel!'

Landschappen schilderen

‘Het was precies het kleinschalige dat ons hier zo aansprak. Daarnaast had mijn vrouw zorg nodig en die is hier uitstekend. Ik heb hier het schilderen van landschappen opgepakt. Dat doe ik in ons appartement aan de tafel. Lies en ik zijn hier heel blij. We hoeven niet te poetsen, er wordt voor ons gekookt en het is nog lekker ook! We zeggen altijd: het is hier net een hotel!’