MVO en duurzaamheid

Wij staan aan de wieg van de woongebieden van morgen. In het hier en nu houden wij rekening met de effecten elders en later. Want we willen dat komende generaties ook prettig, gezond en comfortabel wonen en leven. Daarom investeren we in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, in de breedste zin. Wij kijken verder dan het milieu alleen. En dat werpt zijn vruchten af. Amvest doet jaarlijks met haar fondsen mee aan de GRESB-benchmark. GRESB is de jaarlijkse, wereldwijde benchmark op ESG-thema’s (Environmental, Social, Governance).

DUURZAAM IS VOORAL LANGE LEVENSDUUR

Wij investeren in en creëren aantrekkelijke, levendige en daarmee duurzame gebieden. Gebieden die in sociaaleconomisch opzicht kloppen. Fysiekruimtelijk goed in elkaar zitten. En financieel goed te exploiteren zijn. Waar komende generaties prettig, gezond en comfortabel wonen, werken en verblijven. Daar bouwen wij woningen, commerciële en maatschappelijke voorzieningen met een lange levensduur. Met duurzame materialen, een minimale milieuvoetafdruk en kwalitatief hoogstaande openbare ruimtes. Vooraf betrekken we bewoners, buren en gebruikers. Om samen te werken aan een prettige leefomgeving. En als het er eenmaal staat, blijven we investeren. Zo blijft een gebied voor lange termijn aantrekkelijk. Voor bewoners en beleggers.

Wat een stad duurzaam maakt? Dat begint met kwaliteit en visie.

duurzaamheid & ESG integraal ONDERDEEL VAN beleggingsbeleid EN PORTFOLIOBEHEER

Met onze woningbeleggingsfondsen voeren we een actief duurzaamheidsbeleid. Dit beleid is tot stand gekomen dankzij gesprekken met huurders, investeerders, vastgoedbeheerders en -managers, ontwikkelaars en medewerkers. Samen hebben we concrete ESG-doelstellingen bepaald. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (maatschappij) en Governance (bestuur). Deze niet-financiële criteria zijn een vast onderdeel van ons beleggingsbeleid en portfoliobeheer.

Op de pagina Duurzaam beleggen vindt u diverse documenten over het duurzame beleggingsbeleid en de SFDR-verklaringen van Amvest.

INVESTEREN IN energiezuinige en BETAALBARE huurWONINGEN

Het Amvest Residential Core Fund, de Utrechtse Fondsen Vastgoed C.V. en de separate accounts dragen bij aan de verruiming van de voorraad vrije sector huurwoningen in het middensegment. De woningen zijn gebouwd met duurzame, milieuvriendelijke materialen. In de afgelopen 2 jaar hebben we 1.200 woningen integraal gerenoveerd en op 2.500 woningen zonnepanelen geplaatst. We investeren ook veel in duurzame technologieën, zoals warmte-koudeopslag (WKO). Een vorm van schone energie met meer comfort. In de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) heeft het Amvest Residential Core Fund de maximale score van 5 van 5 sterren behaald in 2020.

TOEKOMSTBESTENDIG WONEN VOOR OUDEREN

Ook het Amvest Living & Care Fund heeft een brede duurzaamheidstrategie. Naast het realiseren van energiezuinige zorggebouwen, ligt de focus op maatschappelijke impact. Door het creëren van een fijne woonomgeving voor kwetsbare ouderen. Persoonlijke hoogwaardige zorg is hierbij het uitgangspunt. De duurzame strategie en de implementatie hiervan, heeft ertoe geleid dat het fonds in 2020 voor het derde jaar op rij de maximaal haalbare 5 sterren heeft behaald in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Het Amvest Living & Care Fund scoort in 2020 eveneens 5 sterren. Daarnaast is het Amvest Living & Care Fund het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld.

GOED BESTUUR

Amvest hanteert een interne gedragscode voor directie en medewerkers. Integriteit, transparantie en maatschappelijk verantwoord handelen hebben we hoog in het vaandel staan. Naast de Amvest Gedragscode volgt Amvest als lid van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN) en de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM) de gedragscodes die gelden voor leden van deze brancheverenigingen.

Amvest is verder lid van de Dutch Green Building Council, de commissie Duurzaamheid van de NEPROM en de Taskforce Duurzaamheid van de IVBN. Daarnaast neemt Amvest deel aan duurzaamheidplatforms en de GRESB benchmark.