‘Ik wil hier nog heel lang blijven wonen’

‘Ik stond van tevoren positief tegenover de renovatie, want de keuken was verouderd en de badkamer had een ligbad, wat voor mijn moeder heel onhandig was. Met de nieuwe keuken en badkamer zijn we dan ook het meest blij, die zijn prachtig geworden.’

Naam: Ineke Wissink (64)
Werkzaam: op de financiële administratie van TrebbeBouw
Woont: Veldmaterstraat Haaksbergen
Sinds: juni 1973
Samenstelling huishouden: tweepersoons (haar moeder woont ook in huis)

‘De inloopdouche geeft veel minder kans op ongelukken en de keuken is van alle gemakken voorzien. Als ik de keuze had gehad, zou ik alleen een andere kleur tegeltje hebben genomen. En in de keuken zou ik een spatwand achter het aanrecht hebben aangebracht. Maar al met al is het de huurverhoging van maar 40 euro per maand meer dan waard.’

‘Het betere wooncomfort was voor ons een belangrijkere factor dan het klimaat. Maar we merken nu al dat we flink besparen door de zonnepanelen. In de twee maanden dat we ze hebben, hebben we al 200 kilowattuur teruggeleverd. Op jaarbasis scheelt dat 200 à 300 euro. Door een nieuw dakraam met dubbel glas en dakisolatie is het nu ook veel warmer op zolder.’

"Het betere wooncomfort was voor ons een belangrijkere factor dan het klimaat"

‘De overlast was niet groter dan ik had verwacht. Ik werk bij een bouwbedrijf, dus ik wist wel een beetje wat ons te wachten stond. Bovendien waren we van tevoren goed geïnformeerd. Tja, je kunt even niet thuis douchen en koken…  Als nuchtere Twent accepteer ik dat. Er was een modelwoning waar je kon douchen en we kregen een chemisch toilet en een kacheltje. Voor mijn moeder was het zwaarder, want die zit de hele dag thuis. Het slopen gaf veel stof, dan heb je extra behoefte aan een badkamer. Wat dat betreft zou het fijner zijn geweest als de werkzaamheden gefaseerd waren aangepakt in plaats van in één keer.

Nooit meer weg

‘Het enige wat ik mis, is het buitenschilderwerk. Dat was hard nodig, dus ik had verwacht dat dat meteen was meegenomen. De samenwerking met Amvest en Van Wijnen was heel positief. De aannemer was goed aanspreekbaar en had veel aandacht voor de bewoners. Heel attent vond ik het dat we na afloop een boeket kregen van Amvest. Zoals het huis nu is, wil ik hier nog heel lang blijven wonen. Wie weet ga ik hier zelfs nooit meer weg. Maar in elk geval blijf ik altijd in Twente wonen…’