AMSTERDAM IJBURG KRIJGT ER 271 HUURWONINGEN BIJ

18 april 2019

Onlangs heeft Borghese Real Estate de laatste hand gelegd aan Het IJland, een wooncomplex in de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. In het gebouw verhuurt Amvest 271 appartementen, waarvan een groot deel in het middensegment – een segment waarin de behoefte aan woningen onverminderd groot blijft. Naast Het IJland investeert Amvest namens het Amvest Residential Core (ARC) Fund in twee andere woongebouwen rond de jachthaven van IJburg: De Havenmeester en Jonas.

Wonen aan het water

Het IJland bestaat uit vier aaneengeschakelde, technisch zelfstandige gebouwen met uitzicht op de IJburgbaai en de jachthaven. Naast 271 huurappartementen, biedt het complex individuele bergingen en 136 ondergrondse parkeerplaatsen. De appartementen verschillen in grootte, variërend van 43 tot 90 m2. Daarmee zijn ze een mooie aanvulling op het huidige woningaanbod in de buurt, dat merendeels uit woningen van meer dan 80 m2 bestaat. Er zijn nog enkele huurappartementen beschikbaar die worden verhuurd door MVGM en I AM REALESTATE (zie ook: https://het-ijland.amsterdam).

Beleggen met oog voor de omgeving

Amvest belegt steeds vaker in gebieden in plaats van losse locaties. Rond de jachthaven van IJburg heeft Amvest naast het IJland sinds 2007 het woongebouw De Havenmeester in beheer en onlangs kocht Amvest 190 huurappartementen in Jonas, een ontwikkeling van Amvest Development. Jonas wordt naar verwachting eind 2021 opgeleverd. De reden dat Amvest meer focust op gebiedsbeleggen is eenvoudig: woongenot wordt niet alleen bepaald door de woning zelf, maar ook door de directe omgeving. Door hierin te investeren, kan Amvest meer sturing geven aan de kwaliteit van de openbare ruimte, de levendigheid en veiligheid in een wijk. Ook kan Amvest zo meer bijdragen aan het voorzieningenniveau in de buurt, zoals horeca, winkels, scholen en zorg. Dit komt de bewonerstevredenheid ten goede, wat zich tenslotte weer vertaalt in de waarde van het vastgoed.

In de omgeving van het IJland investeert Amvest bijvoorbeeld in een mooie groenplek op het plein bij Jonas en een waterspeelplaats voor kinderen. Daarnaast investeert Amvest in de Bedrijven investeringszone (BIZ), samen met ondernemers in het IJburgse havengebied, de gemeente Amsterdam en andere investeerders. Het doel: zorgen dat de jachthaven van IJburg een aantrekkelijke plek wordt waar familie en vrienden elkaar ontmoeten voor een hapje eten of een borrel, waar mensen graag werken en waar spraakmakende evenementen de haven en daarmee heel IJburg, op de kaart zetten.

Jonge wijk in Amsterdamse sferen

De jonge buurt IJburg wordt steeds volwassener. Inmiddels is het een echte Amsterdamse wijk, met een diverse bevolking en een grote variatie aan voorzieningen. Naast de jachthaven, biedt IJburg verschillende winkels, scholen en horecagelegenheden. Met tramlijn 26 reis je vanuit IJburg in korte tijd naar Amsterdam CS. Via de Enneüs Heermabrug is de wijk verbonden met de ringweg A10 en andere wegen rond Amsterdam. De oostelijke ontsluiting geeft rechtstreeks toegang tot de snelwegen A1 en A9.