Hoevelaken krijgt woonzorgcomplex voor mensen met dementie

6 juni 2018

Vandaag tekenen Amvest en BPD de koopovereenkomst voor een perceel bouwrijpe grond in Woonpark Hoevelaken. Amvest ontwikkelt hierop voor eigen rekening en risico een kleinschalig woonzorgcomplex voor Het Gastenhuis. Het complex wordt opgenomen in het Amvest Living & Care Fund (AL&C Fund). Woonpark Hoevelaken komt op de locatie van het voormalige Bouwfonds-kantoor en is een gebiedsontwikkeling van BPD. Medio 2020 zal het gebouw naar verwachting gereed zijn.

Over de verkoop van de grond zegt Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager BPD: “Het project past in onze filosofie dat er in het Woonpark voor iedereen een plek moet zijn waar je goed kunt wonen. Het woonzorgcomplex krijgt de allure van een landhuis met daarachter een orangerie. Hierin komen levensloopkoopwoningen.”

Het Gastenhuis wil op een kleinschalige en persoonlijke manier zorg dichtbij huis bieden aan mensen met dementie. Hoevelakers moeten nu nog naar Nijkerk of Amersfoort uitwijken. Dat hoeft straks niet meer. In het complex worden 20 appartementen met eigen badkamer gerealiseerd. Annemieke Bambach van Het Gastenhuis: “Mensen met dementie die niet meer thuis kunnen wonen en een indicatie hebben voor 24 uursbegeleiding kunnen bij ons terecht. Bewoners kunnen hun appartement inrichten zoals ze het zelf willen. De gemeenschappelijke ruimten bestaan uit een eetkamer met open keuken en een sociëteit. Deze ruimtes zijn licht, huiselijk en gezellig zonder teveel prikkels. We willen dat het hier ook een prettige plek is voor de familie.”

Herbert Bosch: “We verwachten dat de sloop van het voormalige Bouwfonds-kantoor na de zomer is afgerond. In het najaar starten we met het bouwrijp maken van het terrein én met de verkoop van de koopwoningen in Woonpark Hoevelaken.”

Amvest Living & Care Fund

Het AL&C Fund is een beleggingsfonds voor zorgvastgoed in Nederland en richt zich op wonen en leven voor ouderen met een (zwaardere) zorgindicatie, die mede daardoor niet meer zelfstandig kunnen wonen. Amvest heeft een langdurige samenwerking met vaste zorgpartners, waaronder ‘Het Gastenhuis’ die een kleinschalige formule met een vastomlijnd concept in de markt zetten. Deze formules kenmerken zich door een beperkt aantal bewoners per complex, persoonlijke aandacht en hoogwaardige zorg en dienstverlening. Amvest is eigenaar van alle panden van Het Gastenhuis.