Amvest en Dura Vermeer sluiten overeenkomst laatste fase Breda Vooruit

1 juni 2017

Op de Provada tekenden Amvest Investment Management en Dura Vermeer de turnkey koopovereenkomst voor de derde en laatste fase van het project Breda Vooruit. Het gaat om 42 vrijesectorhuurappartementen, 745 m2 commerciële ruimten en 73 parkeerplaatsen.

De middeldure huurwoningen worden opgenomen in de portefeuille van het Amvest Residential Core Fund. Eerder kocht Amvest al 82 huurappartementen van Dura Vermeer in hetzelfde woningproject nabij het station van Breda.

Het stationsgebied van Breda heeft een grondige metamorfose ondergaan. Waar het gebied voorheen rommelig en minder aantrekkelijk was als woongebied, verrijzen nu gewilde huur- en koopwoningen voor starters en doorstromers. De huurappartementen variëren van 68 m2 tot 89 m2, de huurprijzen liggen tussen € 750 en € 950 per maand. Dura Vermeer start deze zomer met de bouw en levert de appartementen eind 2018 turnkey op aan Amvest.

Woningen voor starters

Dennis Wedding, Portfoliomanager bij Amvest: “Onze samenwerking in de eerste fase van het complex is wederzijds goed bevallen. Toen Dura Vermeer ons vroeg om voor dit deel wederom samen te werken, hebben we onze eerdere werkwijze één-op-één doorgezet naar deze fase. Voor ons is het belangrijk dat de woonwensen van onze toekomstige bewoners en de kwaliteit worden geborgd. Dit wordt door Dura Vermeer zeer goed ingevuld. De beoogde doelgroepen voor deze locatie zijn jonge een- en tweepersoonshuishoudens, die over het algemeen direct na hun opleiding hun intrek nemen in een huurappartement nabij een OV-knooppunt.”

Voortzetting samenwerking

Michiel Roelofs, Manager Ontwikkeling bij Dura Vermeer: “Dankzij de kwaliteitsslag van het volledige stationsgebied wordt het interessant om hier te wonen voor starters maar ook voor de doorstromers. In de eerste fase hebben we nauw samengewerkt met Amvest tijdens de planontwikkeling. Onze positieve ervaringen krijgen nu een vervolg met deze overeenkomst.”

Project Breda Vooruit

Project Breda Vooruit omvat in totaal 230 woningen, 1.000 m2 commerciële ruimten, een ondergrondse parkeergarage met 158 plaatsen en een parkeerterrein met 103 parkeerplaatsen. Het betreft zowel appartementen als eengezinswoningen en zowel huur als koop. De eerste  en tweede fase van het project zijn in 2016 opgeleverd. Breda Vooruit is een ontwikkeling van Dura Vermeer.