Amvest en Vrijborg tekenen koopovereenkomst voor 42 woonplekken in woonzorghuis Sint-Michielsgestel

22 november 2023

Het Amvest Living and Care Fund en ontwikkelaar Vrijborg B.V., tekenden op dinsdag 21 november 2023 een turn-key koopovereenkomst voor de realisatie van een woonzorghuis met in totaal 42 woonplekken op de locatie Overberg aan de Nieuwstraat te Sint-Michielsgestel. Gelijktijdig werd de aanneemovereenkomst tussen Vrijborg en Cornelissen Aannemingsbedrijf getekend. Een mooie stap voor partijen, maar ook voor Het Gastenhuis wat daarmee naar Sint-Michielsgestel komt.

Susan van de Koppel, portfoliomanager: “Als Amvest Living & Care Fund zijn wij heel blij dat we samen met onze zorgpartner, Het Gastenhuis, weer een locatie kunnen openen, dit keer in Sint-Michielsgestel. Door dit kleinschalig en midden in de samenleving te organiseren, bieden we ouderen met een zorgindicatie een fijn thuis als alternatief voor het verpleeghuis. Een plek waar bewoners zichzelf kunnen zijn en blijven, zo thuis als mogelijk. Met de komst van Het Gastenhuis wordt er lokaal aansluiting gezocht met bijvoorbeeld leveranciers voor de maaltijden en het ondernemen van activiteiten. De locatie in Sint-Michielsgestel is mooi gelegen in een groene omgeving, waar dit duurzame gebouw goed tot zijn recht komt.”

Het is het vierde Gastenhuis dat Vrijborg voor Amvest heeft ontwikkeld. Het eerste Gastenhuis in Bergen op Zoom is in 2021 opgeleverd en momenteel zijn er twee Gastenhuizen in Geldermalsen en in Nijmegen in aanbouw die komend voorjaar worden opgeleverd.

Tony Koster, directeur bij Vrijborg: ”Wij hebben in 2014 de keuze gemaakt ons te focussen op goede huisvesting voor senioren en zorgvastgoed en in het bijzonder woonzorghuizen, waarbij de W van Wonen altijd voorop staat. Mensen met dementie een fijne woonomgeving geven is daarbij het doel en samen met Amvest en Het Gastenhuis geven we daar een goede invulling aan.”

Over Vrijborg

Vrijborg is een onafhankelijk ontwikkelaar met focus op woonzorg- en woonprojecten voor senioren. Wij ontwikkelen vanuit vertrouwen, vakkennis en creativiteit. Doel is het creëren van een zorgvuldig ingepast thuis in een prettige leefomgeving. Vrijborg is centraal gevestigd in Vught en heeft projecten door heel Nederland.

Over Amvest

Het Amvest Living & Care Fund investeert in zorgwoningen voor ouderen in Nederland. Samen met zorgondernemers ontwikkelen we vernieuwende zorgconcepten. Een fijn thuis voor ouderen met een zorgindicatie die niet meer zelfstandig kunnen wonen.