AMVEST KOOPT 69 HUURWONINGEN VAN VAN WIJNEN IN LELYSTAD

19 juni 2019

Amvest Investment Management tekende onlangs met Van Wijnen de overeenkomst voor de turn key aankoop van 27 Nul-op-de-Meter (NOM) huurwoningen in Parkwijk en 42 huurappartementen in Bataviahaven, Lelystad. De huurprijzen van de woningen vallen in een range van €850 tot €950 per maand. De verwachte start van de bouw van de woningen is eind dit jaar.

Parkwijk

De 27 vrijesector eengezinswoningen in Parkwijk variëren in grootte van 118 tot 130 m2, een type woning waar veel vraag naar is, voornamelijk vanuit (jonge) gezinnen maar ook stellen zonder kinderen. De woningen zijn Nul-Op-de-Meter woningen. Dit betekent dat een gemiddeld huishouden bij “normaal” verbruik geen energielasten zal betalen. Het gloednieuwe en gasloze Parkwijk telt straks meer dan 135 nieuwbouwwoningen. De woonbuurt ligt in hartje Lelystad. Qua architectuur is de buurt veelzijdig door een verscheidenheid aan gevels.

 

Hilbrand Katsma, regiodirecteur Van Wijnen Noord en Oost: “Wij zijn zeer verheugd om in Parkwijk 27 Nul-op-de-Meter (NOM) woningen van ons woonproduct Fijn Wonen te realiseren. Met de woningen die we voor Amvest voor de vrijesectorhuur maken, krijgt de wijk de gewenste mix van woningtypes. Daarnaast draagt dit project bij aan onze landelijke duurzaamheidsdoelstellingen.”

Bataviahaven

De 42 huurwoningen in Bataviahaven zijn gelegen nabij de jachthaven, golfclub en het gelijknamige outletcentrum van Lelystad. De 3-kamer appartementen hebben uitzicht op het Markermeer en variëren in grootte van 85 tot 90 m2 woonoppervlak. Ook in Bataviahaven komt een divers woningaanbod van eengezinswoningen met tuin, appartementen en luxe penthouses. In totaal komen er meer dan 175 nieuwbouwwoningen met uitzicht op het Markermeer.

Loes Driessen, Portfoliomanager Separate Accounts van Amvest: “De woningen in Bataviahaven en Parkwijk zijn een welkome aanvulling op onze woningportefeuille. De appartementen in Bataviahaven zijn vooral gericht op zogenaamde ‘empty nesters’, 50+ers waarvan de kinderen het huis uit zijn. Daarnaast zullen de woningen interessant zijn voor tijdelijke werknemers in Lelystad en expats. Met de  eengezinswoningen in Parkwijk bieden we vooral jonge gezinnen een betaalbare huurwoning in een autoluwe wijk met veel groene speelplekken voor kinderen.”

De realisatie van de woningen is in handen van Van Wijnen Lelystad. Aqua Vastgoed B.V. begeleidde de partijen bij de samenwerking.

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.