AMVEST KOOPT ONTWIKKELING EN APPARTEMENTEN HOLLAND PARK DIEMEN

9 april 2019

Amvest Development verwerft de ontwikkeling van de laatste fase van Holland Park in Diemen van Snippe Projecten BV. Het betreft de ontwikkeling van twee woontorens en een woonblok met 290 vrije sector huurappartementen, 281 parkeerplaatsen en 1.000 m2 commerciële ruimte. Amvest Investment Management koopt de woningen turn-key voor het Amvest Residential Core Fund en één van haar klanten.

Amvest: meer investeren in wijken

Holland Park is een succesvolle ontwikkeling van Snippe Projecten. Snippe startte in 2014 met de herontwikkeling van het oude kantoorgebied tot een duurzame woonwijk met circa 2.500 appartementen. De levendige woonwijk is in hoog tempo tot stand gebracht. Amvest Development neemt nu het sluitstuk voor haar rekening.

De 290 vrijesectorhuurappartementen met ondergelegen parkeervoorziening en commerciële ruimte zijn gekocht door Amvest Investment Management. Het betreft appartementen met een woonoppervlak van gemiddeld 70m2 en een efficiënte indeling met drie kamers. Eerder kocht Amvest Investment Management in Holland Park al 358 naastgelegen appartementen, 217 overdekte parkeerplaatsen, een fietsenstalling en een galerieruimte van Snippe Projecten. Deze appartementen worden in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd. Voor Amvest is de tweede transactie in Holland Park een logische aanvulling. Het past bij de richting van Amvest om meer te investeren in wijken en zo meer sturing te kunnen geven aan de kwaliteit van de woonomgeving.

stempel gezet op woningmarkt in Metropoolregio

Snippe Projecten is tevreden met de overeenkomst: “Amvest is een partij die alleen kwalitatief zeer hoogwaardig ontwikkelt en aankoopt. Dat sluit goed aan bij onze visie en ambities met Holland Park,” zegt André Snippe, initiatiefnemer van Holland Park. “Dit is voor ons een mooie afsluiting van een heel bijzonder project. Met Holland Park laten we zien hoe marktpartijen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het woningtekort met veel oog voor details en kwaliteit. Het heeft een stempel gezet op de woningmarkt in de Metropoolregio. Nu we de laatste appartementen aan Amvest overdragen kunnen we ons volop focussen op onze nieuwe gebiedsontwikkeling in de Metropoolregio Amsterdam, genaamd ‘Hyde Park’.”

Heleen Aarts, CEO van Amvest: “Wij doen graag de finishing touch van dit prachtige gebied waar verschillende doelgroepen worden bediend. Er is veel belangstelling voor Holland Park, zowel voor de huur- als koopwoningen. Dat is vooral te danken aan de bijzondere architectuur, stedenbouwkundige opzet en de optimale bereikbaarheid.”

Naar verwachting start de bouw van de woongebouwen in het najaar van 2019. Op het terrein staan nu nog twee kantoorpanden die door New Horizon circulair worden ontmanteld. De oplevering van de eerste woningen is begin 2022 voorzien. Aan de fraai ontworpen gebouwen werkten verschillende architectenbureaus: INBO, PPHP, ZZDP en Dik Smeding.

Over holland park in diemen

Holland Park heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een zeer gewilde nieuwbouwlocatie, onder de rook van Amsterdam. Inmiddels is een flink deel van de wijk bewoond, andere delen zijn nog in aanbouw. De bewoners zijn vooral enthousiast over de aantrekkelijke opzet van de nieuwe wijk met grachtenpanden, binnentuinen, winkels, horeca en een stadspark. De kracht van Holland Park ligt ook in de bereikbaarheid: met trein en metro is het centrum van Amsterdam en de Zuidas in slechts 10 minuten bereikbaar. Het stedenbouwkundig plan voor Holland Park is van de hand van Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op de wijk Sluseholmen in Kopenhagen.