Amvest koopt woningportefeuille van Bouwinvest

16 januari 2018

Amvest Investment Management heeft ten behoeve van een van haar institutionele klanten 296 woningen gekocht van het Bouwinvest Residential Fund. Het betreft 8 onaangebroken complexen in Den Haag, Apeldoorn, Groningen, Valkenswaard, Venlo en Wijk bij Duurstede.

De verkoop door Bouwinvest Residential Fund past binnen de strategie van het fonds om de portefeuille te verjongen en verder te verduurzamen. “Met de opbrengst van de verkoop zal verder worden geïnvesteerd in duurzame woningen in het middeldure huursegment binnen Bouwinvest’s kernregio’s. Naar dat product zal op de lange termijn veel vraag zijn,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

“Voor de koper is deze aankoop een uitgelezen kans om te investeren in een kwalitatief goede woningportefeuille met projecten op goede locaties in steden met uitstekende langjarige economische en demografische vooruitzichten” , aldus Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest. “Door te beleggen in een breder marktgebied in en buiten de Randstad spreiden we niet alleen risico’s maar spelen we in op het feit dat de groeiende behoefte aan middeldure huurwoningen niet beperkt blijft tot de vier grote steden”.

Capital Value begeleidde Bouwinvest bij de transactie. Kees van Harten, directeur Capital Value: “Dit is een mooi voorbeeld van een transactie tussen twee institutionele partijen, waarbij de aan- en verkoop goed past in de portefeuillestrategie van beide partijen”.