Amvest koopt woontoren aan de Boompjes Rotterdam van APF/ARES

29 juni 2017

Op 29 juni 2017 hebben Amvest Investment Management en de joint venture tussen APF International en Ares Management de intentieverklaring getekend voor de afname van twee woontorens aan de Boompjes 60-68 gelegen aan de Maas in Rotterdam. Het betreft een bouwvolume van ca. 45.000 m² bruto vloeroppervlak met 342 appartementen in het vrijesectorhuursegment, 834 vierkante meter commerciële ruimte en een parkeergarage met een innovatief mobiliteitsconcept. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van één van de fondsen van Amvest. De bouw start naar verwachting in het begin van 2018.

Door de realisatie van dit woongebouw wordt kansarm vastgoed onttrokken uit de kantorenvoorraad en ingesprongen op de woonbehoefte in dit gebied. De twee nieuwbouwtorens, één van 70 meter hoog en één van 100 meter hoog, liggen prominent aan de Maas naast het kantoor van Rijkswaterstaat en de in aanbouw zijnde ‘Terraced Tower’ (eveneens 100 meter hoog). De appartementen variëren in grootte van 45 tot 155 vierkante meter woonoppervlak. Op basis van de stedenbouwkundige verkenning van KCAP maakte Team V Architectuur het architectonisch ontwerp.

Het ontwerp

Het ontwerp is er vooral op gericht optimale woonkwaliteit te creëren op deze bijzondere locatie. “We hebben er voor gekozen twee slanke getrapte torens te ontwerpen in plaats van één brede toren,” legt Do Janne Vermeulen, architect en directeur van Team V Architectuur uit. “Zo kunnen we meer hoekwoningen realiseren, waardoor een groot deel van de bewoners in twee richtingen kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht over de Maas, de Erasmusbrug en de oude haven.” Op straatniveau is het gebouw open en transparant, met een aantrekkelijke commerciële plint. Deze open plint verbindt de Boompjes met de lager gelegen Hertenkade aan de andere kant van het gebouw. Parkeren gebeurt onder het gebouw en de Hertenkade, zoveel mogelijk uit het zicht.

Het Maritiem District

Het project is onderdeel van het Maritiem District waar de komende jaren circa negen woontorens ontwikkeld worden. Het belooft een dynamisch gebied te worden, met een mix van wonen en werken, vlak naast station Blaak en nabij het centrum van Rotterdam. De afgelopen jaren is veel gedaan aan de Boompjeskade en daar zal de ontwikkeling van Boompjes 60-68 aan bijdragen.

Artist impressions De Boompjes