Amvest koopt woontoren in Haarlem van Elan wonen

14 maart 2017

Amvest Investment Management heeft ten behoeve van het Amvest Residential Core Fund woontoren Aquaverde gekocht van Woningcorporatie Elan Wonen. Het betreft een nieuwbouwproject met 54 vrijesectorhuurappartementen en een ondergelegen parkeergarage gelegen aan het Spaarne in Haarlem.

Chris Schaapman, directeur-bestuurder van Elan Wonen: “De verkoop van de vrije sector huur-appartementen in Aquaverde aan institutionele belegger Amvest zorgt ervoor dat wij de komende jaren meer middelen hebben om ons maximaal in te zetten voor onze doelen als corporatie: meer woningen bouwen voor mensen met een laag inkomen in Haarlem en Heemstede en het energiezuiniger maken van bestaande woningen. Onze huidige en toekomstige bewoners zullen dus profiteren van deze verkoop.”

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest: “We zijn blij met deze investering in nieuwbouwwoningen in het vrije sector huursegment in Haarlem, waar veel vraag naar is. Net als corporaties verbindt Amvest zich voor de lange termijn aan projecten en de kwaliteit van de stad. Wij zijn een betrouwbare  en complementaire partner voor woningcorporaties en andere stakeholders.”.

Kees van Harten, directeur Capital Value: “De reacties van zowel institutionele als particuliere beleggers op deze verkoop waren zeer positief. Een groot aantal partijen toonde belangstelling voor de verwerving van het complex. Dit bevestigt de grote interesse van beleggers in nieuwbouwwoningen. Door de oplopende tekorten in de huidige markt zijn met name nieuwbouwontwikkelingen in de stedelijke gebieden zeer gewild. Zeker complexen met een unieke ligging als Aquaverde”.

Nieuwbouwontwikkeling Land in Zicht

Land in Zicht is een gevarieerde woonwijk gelegen aan de Botterboulevard in Haarlem. De ontwikkeling bestaat uit drie woontorens met appartementen en waterwoningen in maritieme sfeer. Ontwikkelaar is Strukton Projectontwikkeling. Land in Zicht omvat in totaal circa 182 woningen, bestaande uit 105 appartementen en 77 (water)woningen met parkeergelegenheid. Elan Wonen blijft eigenaar van de kleinere woontoren Indigo met 19 sociale huurwoningen en 7 vrijesectorhuurwoningen.

Impressies Aquaverde