Amvest koopt woonzorglocatie in Bergen op Zoom voor Het Gastenhuis van Vrijborg en Dennenborgh Group

9 maart 2021

Amvest heeft een woonzorgcomplex in Bergen op Zoom gekocht van ontwikkelaar Vrijborg en belegger Dennenborgh Group. Woonzorginstelling Het Gastenhuis zal hier een thuis bieden aan mensen met dementie. In het complex worden 22 woningen gerealiseerd voor 24 bewoners. De woningen worden opgenomen in het Amvest Living & Care Fund.

Vlakbij het centrum aan de Maskeplaats in de woonwijk Havenkwartier in Bergen op Zoom is de bouw eerder dit jaar al gestart. Naar verwachting wordt het pand einde van dit jaar opgeleverd aan Het Gastenhuis. Op het naastgelegen perceel wordt een woningcomplex gerealiseerd met levensloopbestendige appartementen, deze ontwikkeling is in juli 2020 verkocht aan een particulier. CBRE heeft de transactie begeleid namens de verkopers.

Het Gastenhuis

Het Gastenhuis biedt een liefdevol thuis aan mensen met dementie in een groeiend aantal gemeenten. Huiselijk, open en midden in de maatschappij. Zorgkaart Nederland riep ons recent tot een van de tien best gewaardeerde verpleeghuizen in Nederland. Ons concept is erg in trek, omdat je in een Gastenhuis, ondanks je dementie, een zo normaal mogelijk leven kunt leiden. Terwijl er wel een vertrouwd en professioneel team is dat je daarbij ondersteunt.

Elk huis biedt 20 appartementen, waarvan twee voor (echt)paren, heeft twee huiskamers, een gezellige open keuken en een ruime tuin. Onze voor- en achterdeur zijn open. Zodat bewoners en hun bezoek er gewoon uit kunnen voor een ommetje, boodschap of afspraak, en contact houden met hun omgeving. Om dezelfde reden zijn we gevestigd in stads- en dorpskernen of woonwijken. Bijzonder is dat ieder Gastenhuis wordt geleid door een (echt)paar met een gedegen achtergrond in de zorg. Zij wonen, al dan niet met de kinderen, in de dienstwoning naast het huis. Dat maakt dat we in ieder huis een beetje als een grote familie samenleven. Een vast team van zo’n 25 medewerkers levert de dagelijkse zorg en begeleiding. Wonen in een Gastenhuis is betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen. De zorg wordt vergoed via het persoonsgebonden budget. Het Gastenhuis werkt volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Vrijborg

Vrijborg is een onafhankelijk ontwikkelaar met focus op woonzorg- en woonprojecten voor senioren. Wij ontwikkelen vanuit vertrouwen, vakkennis en creativiteit. Doel is het creëren van een zorgvuldig ingepast thuis in een prettige leefomgeving. Vrijborg is centraal gevestigd in Vught en heeft projecten door heel Nederland.

Over de Dennenborgh Group

Ruim 30 jaar na de eerste lokale vastgoedaankoop als particulier belegger, is Dennenborgh uitgegroeid tot een familie office met een landelijke portefeuille. Met een bewuste keuze voor spreiding qua locatie, omvang en typologie, wordt de portefeuille gemanaged vanuit drie kernwaarden; groei, rendement en kwaliteit. De combinatie van deze drie kernwaarden zorgt dat het asset management en de groei duurzaam en met oog voor de lange termijn zijn zonder dat de focus van de onderneming, groei, uit het oog verloren wordt. Naast de werkzaamheden voor eigen portefeuille is de Dennenborgh Group actief als vastgoedfinancier en als financieel partner voor een selecte groep ontwikkelaars. In die samenwerking worden komende jaren een 1.100 woningen en 10.000 m2 BOG ontwikkeld.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is ’s werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2020). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.