Amvest Living & Care Fund wederom het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld

15 oktober 2021

Het Amvest Living & Care Fund is dit jaar opnieuw uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Ook de twee andere fondsen van Amvest, het Amvest Residential Core Fund en Amvest Separate Accounts van Aegon hebben de maximale score van 5 sterren behaald en zijn daarmee beide Green Star.

Het Amvest Living & Care Fund heeft dit jaar weer de maximale score van 5 sterren weten te behalen. Naast de titel ‘Green Star’ ontvangt het Amvest Living & Care Fund vier extra titels in de categorie Healthcare;

o          Healthcare; Global Sector Leader
o          Healthcare; Overall Global Sector Leader
o          Healthcare; Overall Regional Sector Leader
o          Healthcare; Regional Sector Leader

Chief Investment Officer van Amvest Wim Wensing: “We zijn trots dat onze drie fondsen het zo goed doen in de GRESB benchmark. Dat is te danken aan de inzet van onze collega’s in de fondsen om onze portefeuilles verder te verduurzamen. Het behalen van deze mooie score in de GRESB is natuurlijk niet een doel op zich. Mensen een fijn thuis bieden in een fijne en gezonde leefomgeving dat is onze missie.”

 

Het Gastenhuis in Oosterbeek, voorzien van zonnepanelen

Over de GRESB

De Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) is een wereldwijde duurzaamheidsbenchmark waar vastgoedfondsen jaarlijks aan deel kunnen nemen. In de benchmark wordt gemeten hoe vastgoedfondsen omgaan met de verschillende ESG thema’s (Environmental, Social, Governance). De enquête is zo opgebouwd dat er op alle onderdelen punten te scoren zijn. Afhankelijk van het aantal punten, en hoe de ‘peers’ scoren, wordt het aantal sterren bepaald. Het maximaal te behalen sterren is 5 (green star).