AMVEST RESIDENTIAL CORE FUND KOOPT 167 NIEUWE HUURWONINGEN

24 april 2020

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft in april 167 huurwoningen in drie nieuwbouwprojecten gekocht. Het gaat hierbij om woningen in het project Berkhout op Cruquius in Amsterdam, Wilgenrijk in Maassluis en Hortus in Almere. De woningen in Maassluis en in Amsterdam zijn gekocht van het Amvest Development Fund (ADF). De woningen in Almere zijn gekocht van Waterhout C.V een ontwikkelcombinatie van ADF en Dura Vermeer. De aankopen passen binnen de missie van Amvest om bij te dragen aan goed functionerende en gevarieerde wijken waar iedereen zich thuis voelt.

“Amvest breidt met deze turn key aankopen haar Residential Core Fund verder uit. Wij bieden hiermee een fijn thuis aan een brede groep huurders in verschillende delen van het land. Zowel starters als mensen met een langere wooncarrière. Wij vinden het belangrijk om ook in deze uitdagende tijd te blijven investeren in de Nederlandse woningmarkt. Temeer ook omdat we hiermee tegemoet komen aan de enorme vraag naar dit soort woningen, met name in het middensegment. Ook leveren deze investeringen een belangrijke bijdragen aan de verjonging van onze portefeuille.” aldus Dennis Wedding, Portfolio Manager Amvest Residential Core Fund.

Berkhout Cruquius Amsterdam

In de gebiedsontwikkeling Cruquius in Amsterdam, op de plek waar voorheen het bedrijf Berkhout Verpakkingen stond, worden 120 woningen gerealiseerd. 44 vrije sector huurwoningen, 46 koopwoningen en 30 sociale huurwoningen. Het ARC Fund koopt de 44 vrije sector huurwoningen en de commerciële plint. De woningen worden aangesloten op een WKO-installatie en de daken worden voorzien van mos sedum. De bewoners hebben toegang tot een gemeenschappelijk tuin met ontspannings- en speelvoorzieningen, bloeiende planten en nestkasten. De bouw start na de zomer van 2020 en wordt naar verwachting eind 2022 opgeleverd.

Woontoren Hortus Almere

In de wijk Hortus in Almere koopt het ARC Fund een duurzaam en hoogwaardig afgewerkte woontoren bestaande uit 60 huurwoningen in het middensegment en 20 vrije sector huurwoningen. De woontoren is gesitueerd in de gebiedsontwikkeling Floriade (stadswijk Hortus) in Almere en wordt het eerste woongebouw in deze nieuwe groene wijk. Een belangrijk onderdeel van de wijk Hortus wordt het Arboretum (botanische tuin) met een enorme hoeveelheid verschillende bomen, planten en bloemen. Deze biodiversiteit zal de natuur stimuleren, maar ook een aantrekkingskracht hebben op een grote groep mensen. Met de bouw van de woontoren is reeds gestart en naar verwachting worden de appartementen begin 2022 opgeleverd. De woontoren wordt aangesloten op duurzaam bodemenergiesysteem (Smart Thermal Grid). Ook worden er vele andere energiebesparende zaken toegepast.

Wilgenrijk in Maassluis

Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland tussen Rotterdam en Den Haag. In deze wijk in Maassluis koopt het ARC Fund 43 eengezinshuurwoningen in het middensegment. Deze zijn verdeeld over het deelplan Buitengoed. Het zijn rij- en hoekwoningen, allemaal voorzien van een individuele berging. Buitengoed is een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer en is daardoor een fijne leefomgeving. De woningen zijn gasloos en worden voorzien van een lucht-waterwarmtepomp en zonnepanelen. De bouw van de woningen start deze zomer en de oplevering is naar verwachting eind 2021.