AMVEST RESIDENTIAL CORE FUND LEVERT 411 WONINGEN OP AAN HUURDERS

4 mei 2020

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft in april 411 woningen opgeleverd aan huurders. Het gaat om woningen in VOLT in Delft, het Gortercomplex in Leiden en de Koningslaan in Rotterdam. Tijdens de overdracht van de sleutel aan de huurders werd uiteraard 1,5 meter afstand gehouden. De opleveringen passen binnen de missie van Amvest om bij te dragen aan goed functionerende en gevarieerde wijken waar iedereen zich thuis voelt.

“Wij zijn er trots op dat we ook in deze tijd, woningen kunnen blijven opleveren aan huurders. Het vergt aanpassingsvermogen van ons en onze samenwerkingspartners zoals de bouwers en vastgoedmanagers, om de oplevering van de woningen aan huurders zo veilig mogelijk te laten verlopen. Gelukkig zijn wij daar met elkaar in geslaagd. Zo bieden wij een fijn thuis aan een brede groep huurders in verschillende delen van het land. Ook komen we tegemoet aan de enorme vraag naar huurwoningen in het middensegment.” aldus Dennis Wedding, Portfolio Manager Amvest Residential Core Fund.

VOLT Delft

De oude spoorzone in Delft is sterk in verandering. De komende jaren transformeert dit gebied in een nieuw stadsdeel; Nieuw Delft. In deze wijk is VOLT een duurzame nieuwe woonplek, tegen de oude binnenstad van Delft aan. VOLT bestaat uit drie gebouwen met in totaal 130 appartementen in diverse prijsklassen, een ondergrondse garage met 59 parkeerplaatsen en circa 1.400 m2 commerciële ruimte in de plint. Het is een duurzaam complex met zonnepanelen en een WKO installatie. Ook zijn alle algemene ruimten nagenoeg energieneutraal. Het binnenplein vormt het hart van de gebouwen en fungeert als een centrale en levendige ontmoetingsplek. Het woonconcept draagt bij aan de ambitie van de gemeente Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en kenniswerkers. Op 3 april zijn de woningen opgeleverd aan de huurders. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. MVGM Rotterdam heeft het complex in beheer gekregen.

Gortercomplex in Leiden

Op 25 april heeft Amvest fase 2 van het Gortercomplex in Leiden opgeleverd aan de huurders. Het Gortercomplex is een renovatie van het monumentale voormalige TNO-kantoorgebouw. Daarnaast zijn er twee nieuwe woontorens met ondergrondse bergingen en een parkeerkelder gerealiseerd. Het Gortercomplex bestaat in totaal uit 213 appartementen, waarvan 150 in het middensegment en 159 parkeerplaatsen. In samenwerking met Next Urban Mobility zijn er voor de bewoners enkele elektrische deelauto’s, e-bikes en stadsfietsen beschikbaar. Deze kunnen via een app gereserveerd en betaald worden. De eerste toren is eind februari opgeleverd aan de huurders. Eind april volgt de oplevering van de laatste fase van 69 woningen. Het Gortercomplex is onderdeel van de transformatie van het campusachtige Boerhaavegebied in Leiden. Van ’t Hof Rijnland heeft het complex in beheer gekregen.

De Koningslaan in Rotterdam

Dit complex is gelegen op de hoek Koningslaan en Verhagenstraat in de wijk Het Lage land, nabij alle dagelijkse voorzieningen, uitvalswegen en groen. Het voormalige pand van een Peugeot-dealer heeft plaats gemaakt voor een nieuw appartementengebouw. Op 24 april zijn er 68 huurwoningen in het middensegment opgeleverd aan de huurders. Bij het complex zijn 79 parkeerplaatsen aanwezig, waarvan er 30 zijn voorbereid voor elektrisch parkeren. Het complex beschikt over een warmte-koudeopslaginstallatie (WKO) en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst ten behoeve hiervan. De huurappartementen in het middensegment variëren in grootte van 80 tot 102 m2 woonoppervlak. Alle woningen beschikken over een buitenruimte of dakterras. MVGM Rotterdam heeft het complex in beheer gekregen.