Amvest Residential Core Fund trekt nieuwe financiering van EUR 135 miljoen aan

4 december 2023

Amvest Residential Core Fund (“ARC Fund”) heeft met succes haar eerste U.S. Private Placement transactie aangetrokken. De obligaties, met een totale omvang van EUR 135 miljoen, worden uitgegeven op de U.S. Private Placement markt aan een consortium van Amerikaanse en Canadese institutionele investeerders. Met de nieuwe financiering verzekert het ARC Fund zich van een lange termijn financiering en realiseert verdere diversificatie van haar financieringsstructuur.

Met haar eerste Private Placement transactie bewerkstelligt het ARC Fund een diversificatie van de financieringsstructuur en financieringsverstrekkers, terwijl het looptijdprofiel van de schulden wordt verlengd. De obligaties zijn in euro’s uitgegeven aan een kleine groep hoogwaardige Amerikaanse en Canadese institutionele beleggers, en hebben een looptijd van 7 jaar met een coupon met een vaste rente die het impliciete ‘investment grade’ kredietprofiel van het ARC Fund weergeeft.

Het ARC Fund heeft een omvang van EUR 4,3 miljard en streeft naar een conservatieve leverage ratio van 25%. Als gevolg van de transactie beschikt ARC Fund momenteel over EUR 1,2 miljard aan beschikbare financieringsmiddelen (deels ongebruikt). Met deze nieuwe faciliteit en toegang tot de U.S. Private Placement financieringsmarkt creëert ARC Fund ruimte voor verdere groei.

“We zijn verheugd dat het ARC Fund succesvol een nieuwe financiering heeft aangetrokken. Het aantrekken van deze financiering onderstreept de aantrekkelijke portefeuille van het ARC Fund en geeft ons de middelen om de groei van het ARC Fund voort te zetten. Het ARC Fund is hiermee optimaal gepositioneerd om door te blijven investeren in de Nederlandse woningmarkt. Altijd met het doel mensen een fijn thuis te bieden”, zegt Niclas von der Thüsen, Director Finance & Risk.

SMBC trad op als Placement Agent, Allen & Overy als juridisch adviseur, en Van Lanschot Kempen als financieel adviseur voor het ARC Fund. Greenberg Traurig trad op als juridisch adviseur namens de investeerders.