AMVEST RONDT DRIE HAAGSE TRANSFORMATIES AF

4 april 2019

Met de transformatie van drie langdurig leegstaande kantoorcomplexen geeft Amvest de krappe Haagse woningmarkt weer wat lucht. Binnen anderhalf jaar voegde Amvest 388 hoogwaardige huurwoningen toe aan Den Haag: duurzaam herontwikkeld en met uitstekende ondersteunende faciliteiten in de directe omgeving. Opgeleverde projecten De Binck en Maanplein geven de nieuwe stadswijk de Binckhorst een flinke impuls. De appartementen in De Sophie zijn een echte blikvanger in de wijk Bezuidenhout, gebouwd in een kantoorpand dat al enkele jaren grotendeels leegstond.

Snel ruimte gecreëerd door transformaties

Eind dit jaar zal Amvest Development ook de transformatie van het voormalige UWV kantoor – drie geschakelde kantoorgebouwen aan de Scheveningseweg – afronden. Hiermee voegt Amvest nog eens 143 woningen toe aan de woningmarkt in Den Haag. Om de lokale woningvoorraad op kortere termijn een stimulans te geven, investeerde de ontwikkelende belegger de afgelopen maanden flink in transformaties. Drie leegstaande kantoorcomplexen in een aantrekkelijk woon-werkgebied werden in recordtempo omgebouwd tot duurzame wooncomplexen met energielabel A en een aanzienlijk deel middeldure huurwoningen.

Maanplein – 266 woningen in 14 maanden
De Binckhorst is een van de grootste bedrijventerreinen van de Haagse regio en wordt in hoog tempo herontwikkeld tot een dynamische stadswijk. Ontwikkelaar Borghese en COD transformeerden de gebouwen van de oude KPN-campus aan het Maanplein tot veelzijdige woningen voor een brede doelgroep van pioniers op de Binckhorst. Amvest kocht voor één van haar institutionele klanten 246 vrijesectorhuurappartementen (gemiddelde huurprijs €966,- per maand) en 20 sociale huurappartementen.

De Sophie – 67 appartementen in 16 maanden
De Koningin Sophiestraat ligt in Bezuidenhout, een geliefde buurt, ook onder starters en ouderen. Trebbe en Local herontwikkelden hier voor Amvest een robuust kantoorpand uit de jaren 80 tot een levendig wooncomplex. De wijk ligt vlak bij de Utrechtsebaan en Den Haag Centraal, en bewoners kunnen parkeren in de (bestaande) ondergelegen parkeergarage. Huurprijzen starten vanaf €940,- per maand. De woningen worden toegevoegd aan het Amvest Residential Core Fund.

De Binck – 55 woningen in 12 maanden
Op de grens van De Binckhorst, Voorburg en Rijswijk verrijst op dit moment woongebied Binck Eiland. Het voormalige pand van Sdu Uitgevers aan de Binckhorstlaan is door ontwikkelcombinatie Binck Zuid (BPD, Local en VORM) getransformeerd tot een van de blikvangers van het gebied. Amvest kocht er voor één van haar klanten 55 vrijesectorhuurappartementen aan. De huurprijzen starten vanaf €745,- per maand.

Doorpakken op de woningmarkt

Op de Haagse woningmarkt blijft het dringen geblazen, vooral voor starters en middeninkomens. De vraag is al jaren groter dan het aanbod. Tel daarbij de stijgende prijzen voor koop- en huurwoningen op, en het is duidelijk waarom hier een van de grootste uitdagingen van de gemeente ligt. Om de druk te verlichten, blijft Amvest focussen op nieuwbouw- en transformatieprojecten. De Nederlandse ontwikkelaar en investeerder probeert het woningtekort in stedelijke gebieden terug te dringen door gebieden met potentie duurzaam om te vormen tot wijken waar mensen graag willen (blijven) wonen. Daarbij richt de Amvest zich vooral op woningen in het gewilde middeldure huursegment.